Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι «πράσινοι» έκαναν δύσκολα το 1-0 στους ημιτελικούς της Basket League

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι «πράσινοι» έκαναν δύσκολα το 1-0 στους ημιτελικούς της Basket League
ΦΩΤΟ Intime

Ντέρμπι με τα… όλα του ήταν αυτό που έγινε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς της σειράς των ημιτελικών της Basket League, όπου οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (78-72) και να κάνουν το 1-0.

Σε ένα ματς που ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί ωβς το τέλος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο, όπου χρειάστηκε η συμβολή του Μποχωρίδη, ώστε το -3 (28-31) στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, να μετατραπεί σε +7 (45-38) με τη λήξη του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στην τρίτη περίοδο να ελέγξει το ρυθμό, αλλά με τον Χρυσικόπουλο να αξιοποιεί το ζεστό χέρι του από την περιφέρεια, η ΑΕΚ ροκάνισε και πάλι τη διαφορά μειώνοντας σε 55-52 στο 27΄. Ωστόσο, με τους «πράσινους» να… μαζεύουν το ένα φάουλ μετά το άλλο και να… απενεργοποιούν με 4 τον Μορέιρα, κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο σε απόσταση (62-57). Οι Χεζόνια και Μπρέι προσπάθησαν να βάλουν στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου τις βάσεις για το 1-0 στη σειρά, αλλά η ΑΕΚ είχε τις λύσεις για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής μέχρι τα 30΄΄ για τη λήξη του αγώνα, όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε τα επιθετικά ριμπάουντ και τρυπώντας την αντίπαλη ρακέτα έγραψε το μη αναστρέψιμο και τελικό 78-72.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο φορμαρισμένος Χάουαρντ Σαντ Ρος (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), με τους Ιωάννη Παπαπέτρου (16π., 6ρ.), Μάριο Χεζόνια (14π.) και Ντίνο Μήτογλου (8π., 8ρ.) να τον ακολουθούν. Στην αντίπερα όχθη, από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ξεχώρισαν οι Ντάριλ Μέικον (14π.), Νίκος Ζήσης (11π.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (10π.).

Tα δεκάλεπτα: 15-14, 45-38, 62-57, 78-72

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις