Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: Νικάει «ασθμαίνοντας» αλλά «ανεβαίνει» το Τριφύλλι (video)

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: Νικάει «ασθμαίνοντας» αλλά «ανεβαίνει» το Τριφύλλι (video)
ΦΩΤΟ intime

Με πολλές απουσίες για ένα ακόμη ματς, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε υπερβολικά και κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά πήρε έστω κι έτσι τη νίκη με 2-0 και “ανεβαίνει” σταθερά στη βαθμολογία της Superleague.

Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ με τον Καρλίτος, αλλά στο δεύτερο μέρος έδωσαν χώρο στη Λάρισα και “έπαιξαν με τη φωτιά” χωρίς όμως να… καούν , αφού το 1-0 έμεινε μέχρι και τις καθυστερήσεις, οπότε και ο Εμμανουηλίδης “καθάρισε” το ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με το ίδιο σκορ, και μείωσε τη διαφορά του από την πρώτη 4άδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Παρέμεινε προτελευταία στη Superleague η ΑΕΛ με μόλις 8 βαθμούς.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε την κατοχή της μπάλας, έχοντας και τις πρώτες τελικές με Αϊτόρ και Καρλίτος. Η ΑΕΛ προσπάθησε από την πλευρά της να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Πινακά να σουτάρει στο 16′, αλλά τον Διούδη να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Οι “πράσινοι” ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους και “απάντησαν” με δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 23′, ο Αϊτόρ πήρε ανενόχλητος μία κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Μολό από δεξιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπάγιτς.

Ακολούθησε μία προσωπική ενέργεια του Ιωαννίδη στο 30′, με τον νεαρό επιθετικό να μπαίνει μέσα στην περιοχή από αριστερά, να φέρνει την μπάλα στο δεξί πόδι, αλλά να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια.

Το γκολ ήρθε τελικά για το Τριφύλλι στο 37′, όταν από νέα φοβερή σέντρα του Μολό, ο Ιωαννίδης προσπάθησε να κάνει την προβολή, η μπάλα πέρασε για τον Καρλίτος κι αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

 

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα του αγώνα να αλλάζει στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΛ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός να οπισθοχωρεί, για να “διασφαλίσει” την άμυνά του. Οι “βυσσινί” δυσκολεύτηκαν έτσι να βγάλουν καθαρές φάσεις, με τον Κολομπίνο να “σπαταλά” μάλιστα μία από αυτές, σουτάροντας άουτ από καλή θέση στο 57′.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι αλλαγές του Μπόλονι με Μπουζούκη, Καμπετσή και Εμμανουηλίδη έδωσαν “πνοή” στον Παναθηναϊκό και οι “πράσινοι” έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς με πρωταγωνιστές του 2 πρώτους.

 

Ο τρίτος ήταν όμως αυτός που βρήκε τελικά το “δρόμο” προς τα δίχτυα στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα. Από βολέ του Διούδη, Καμπετσής και Εμμανουηλίδης άλλαξαν εκπληκτικά την μπάλα και ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, πλασάροντας ιδανικά για το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε έτσι ένα νικηφόρο σερί δύο αγώνων και βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας στη Superleague, ενώ η ΑΕΛ έμεινε 13η με την ένατη ήττα της σε 15 αγώνες.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΑΕΛ

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης,-Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (87’ Σερπέζης )- Αθανασακόπουλος (60’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (87’ Εμμανουηλίδης) , Αϊτόρ (78’ Μπουζούκης) – Καρλίτος (78’ Καμπετσής)

ΑΕΛ (Τάτσης): Μπάγιτς -Μιχαήλ, Ζίζιτς (60’ Μπέρτος), Τσόσιτς- Σπαρβ, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς (60’ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς- Πινακάς,Ντουρμισάι (84’ Νούνιτς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις