Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Φινάλε με ισοπαλία στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Φινάλε με ισοπαλία στη Λεωφόρο
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Άρη για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, με την απώλεια βαθμών να μην αλλάζει όμως κάτι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Μετά την εύκολη νίκη της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι κι αλλιώς στη δεύτερη θέση, ενώ ο Άρης τερμάτισε πέμπτος, κερδίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη. Οι “κίτρινοι” είχαν μάλιστα την ευκαιρία για νίκη στη Λεωφόρο, αφού ισοφάρισαν με τον Ιτούρμπε στο 25′ το γκολ του Κλέινχεϊσλερ από το 6′ και έχασαν πέναλτι με τον Καμαρά για την ολική ανατροπή. Οι “πράσινοι” κράτησαν πάντως την ισοπαλία και αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους, που περιμένουν πλέον να δουν την ομάδα τους στα προκριματικά του Champions League.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Κλέινχεϊσλερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στην αναμέτρηση.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Ο Ιτούρμπε κέρδισε έτσι φάουλ και το εκτέλεσε ο ίδιος απευθείας στο 11′, αλλά ο Μάγκνουσον έβαλε το κεφάλι του και έκοψε την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Μαντσίνι έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε προς τον Κλέινχεϊσλερ στην περιοχή, αλλά και το δικό του σουτ κόντραρε.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι, αλλά ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 25′. Ο Ιτούρμπε έκανε τρομερή ενέργεια έξω από την περιοχή, πέρασε τρεις παίκτες και σούταρε στα δίχτυα, για το 1-1 στο ματς. Ο διαιτητής δεν μέτρησε αρχικά το γκολ, δείχνοντας φάουλ για χέρι του σκόρερ, αλλά στη συνέχεια πήγε στο VAR και άλλαξε την απόφασή του.

Το γκολ του Άρη “ξύπνησε” τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι “πίεσαν” στη συνέχεια για ένα δεύτερο γκολ, αλλά Χουάνκαρ, Μπερνάρ και ο Ιωαννίδης σε δύο περιπτώσεις, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σιαμπάνη. Ο Βραζιλιάνος έκανε μάλιστα… τσαφ προ κενής εστίας, μετά την προσπάθεια του Έλληνα επιθετικού στο 36′.

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν ήταν ίδια, με μία μικρή διακοπή για καπνογόνα και χημικά έξω από το γήπεδο, να “χαλάει” το ρυθμό.

Οι καλές στιγμές ήταν έτσι ελάχιστες, με τον Καμαρά να έχει ένα αδύναμο σουτ στο 61′ που κατέληξε στον Λοντίγκιν, στην πιο σημαντική από αυτές. Οι δύο παίκτες ήταν όμως πρωταγωνιστές και στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα στο 75. Ο επιθετικός του Άρη κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής, με το VAR να δείχνει πέναλτι και τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” βγήκε όμως ξανά νικητής, αφού έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε.

Ακολούθησε… ροντέο, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και τον Άρη να “απαντάει” αμέσως μετά. Οι “πράσινοι” είχαν δοκάρι σε νέα κεφαλιά του Κλέινχεϊσλερ από κόρνερ, ενώ ο Παλάσιος αστόχησε για λίγο αμέσως μετά σε δυνατό σουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των “κιτρίνων” να “σημαδέψουν” το δοκάρι, με τον Νταρίντα να “κεραυνοβολεί” την εστία του Λοντίγκιν, αλλά να στέλνει την μπάλα στην οριζόντια δοκό και εκτός εστίας.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν έτσι να σκοράρουν και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να χειροκροτείται από τους οπαδούς του στην κατάμεστη Λεωφόρο και τον Άρη να ολοκληρώνει με… ψηλά το κεφάλι, τα πλέι οφ της Super League 1. Οι “πράσινοι” έμειναν στη δεύτερη θέση και θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League, ενώ οι “κίτρινοι” ως πέμπτοι, θα βρεθούν στα προκριματικά του Conference League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Άρης

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν- Χουάνκαρ (83’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας- Ρούμπεν, Κουρμπέλης (77’ Παλάσιος), Κλεϊχνέισλερ (83’ Βέρμπιτς) – Μαντσίνι, Μπερνάρ (64’ Τσέριν), Ιωαννίδης (64’ Σπόραρ).

Άρης (Τερζής): Σιαμπάνης- Μαζικού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Ενκουλού- Ετέμπο, Σγούρος (46’ Ρουπ), Νταρίντα (91’ Φαμπιάνο) – Ιτούρμπε (65’ Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος (46’ Πάλμα), Γκρέι (46’ Καμαρά).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις