Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άρης: Πρώτο “τρίποντο” στα play off! Ο Ευαγγέλου “σήκωσε” αντιδράσεις

Παναθηναϊκός – Άρης: Πρώτο “τρίποντο” στα play off! Ο Ευαγγέλου “σήκωσε” αντιδράσεις
Intime.gr

Παναθηναϊκός και Άρης έπαιξαν χωρίς κίνητρο στο άδειο ΟΑΚΑ, με το παιχνίδι να είναι αδιάφορο βαθμολογικά, με το “τριφύλλι” να παίρνει την πρώτη του νίκη στα play off της Superleague με το υπέροχο γκολ του Κουρμπέλη. Ο διαιτητής Ευαγγέλου ακύρωσε -με τη “βοήθεια” του VAR τέρμα του Καμπετσή, που είχε και δοκάρι. “Φωνές” για τη συγκεκριμένη απόφαση! Σκόραρε ο Κολοβέτσιος στο φινάλε του αγώνα. Ντεμπούτο για τον 20χρονο τερματοφύλακα, Χριστογεώργο, με τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίζει με 2-0 τον Άρη, με τα γκολ των Κουρμπέλη και Κολοβέτσιου και να πάρει το πρώτο του “τρίποντο” στη φετινή διαδικασία των play off της Superleague.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης αμύνθηκε υποδειγματικά, πιέζοντας ψηλά στο χώρο του κέντρου. Το παιχνίδι διατήρησε ένα χαμηλό ρυθμό, αφού βγήκαν ελάχιστες μπαλιές προς τις περιοχές των δύο τερματοφυλάκων. Σε μια από αυτές (16′) ο Μπουζούκης -σε ένα σπρώξιμο του Ντουάρτε μέσα στη μεγάλη περιοχή- έπεσε και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Ο Άρης εμφανίστηκε βελτιωμένος μετά το cooling break, δεν “χάλασε” την αμυντική του σταθερότητα, παρά την προσπάθεια του “τριφυλλιού” να δώσει πλάτος στην επιθετική του ανάπτυξη και στο 28′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Γκάμα έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χριστογεώργου! Η νέα φάση του ματς ήρθε και πάλι από τους Θεσσαλονικείς, με το σουτ του Ματίγια από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το ματς πάντως πήρε… φωτιά λίγο πριν το ημίχρονο (41′). Ο Κουρμπέλης έκλεψε τη μπάλα από τον Ματίγια, έφτασε έξω από την περιοχή του Άρη και με δυνατό χαμηλό σουτ νίκησε τον Έμαν, για το 1-0. Ο μέσος του “τριφυλλιού” πήγε στον παίκτη των “κίτρινων” και του έκανε μια χειρονομία, ενώ ο Μαντσίνι είχε αψιμαχία με τον αρχηγό των “πρασίνων”. Ο Άρης είχε νέα καλή εκτέλεση φάουλ στα… χασομέρια, ενώ ο Ένινγκ είδε τον Ντουάρτε να τραυματίζεται και να αποχωρεί με φορείο.

Ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τον Ανουάρ με την έναρξη της επανάληψης, για να βοηθήσει την ανάπτυξη του “τριφυλλιού”. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη… ζωντάνια για λίγα λεπτά και στο 50′ είχε δοκάρι με τον Καμπετσή. Ο Άρης ανέβασε και αυτός “στροφές” κι έτσι το ματς απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο 58′ είχαμε μια φάση που σήκωσε… συζήτηση. Ο Μακέντα “έσπασε” τη μπάλα για τον Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά, εκείνον πάσαρε στον Καμπετσή που καταφέρνει να σκοράρει αυτή τη φορά με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Το γκολ ελέγχθηκε μέσω VAR και ακυρώθηκε, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ του Ιταλού επιθετικού -στο ξεκίνημα της φάσης- στον Μαρτίνες (πάνω στην κίνηση του να τρέξει, βρήκε ελάχιστα τον αντίπαλο του), κάτι που έφερε έντονες… φωνές από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι έχασε λίγο από το ρυθμό του, αφού είχαμε και αλλαγές. Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πρώτη του νίκη, με τον Κολοβέτσιο να σκοράρει με κεφαλιά στο 88’και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις