Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Χ-αμένοι οι Αρκάδες! Άντεξαν οι «πράσινοι» κι έμειναν στην 5η θέση (videos)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Χ-αμένοι οι Αρκάδες! Άντεξαν οι «πράσινοι» κι έμειναν στην 5η θέση (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης κι έμεινε στο 0-0 για την 14η αγωνιστική της Superleague, παίρνοντας έστω την ισοπαλία που τον “κρατά” πάνω από τους Αρκάδες στη βαθμολογία.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια και είχε ακυρωμένο γκολ ως οφσάιντ, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχασε τις δικές του μεγάλες ευκαιρίες για ένα γκολ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ισοπαλία έχει έτσι ως “χαμένους” τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη νίκη και να προσπεράσουν τους “πράσινους” στη βαθμολογία της Superleague.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με πολλά νέα πρόσωπα, λόγω των απουσιών των Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη και Μαουρίτσιο, με αποτέλεσμα ο Αστέρας Τρίπολης να πάρει την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά.

Οι Αρκάδες έβρισκαν διαρκώς “ρήγματα” από αριστερά, όπου ο Σίτο έκανε… πλάκα στον Χουάνκαρ, ο οποίος και αγωνιζόταν με “ανάποδο” πόδι για να καλύψει τις ελλείψεις στο δεξί άκρο της άμυνας του Τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν παρόλα αυτά να βγάλουν κάποια ευκαιρία, με τη μοναδική καλή τους στιγμή στο πρώτο μέρος να έρχεται από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34′. Ο Κρεσπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι ο Μπαράλες που ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέασε τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού κι έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

 

Η φάση “ξύπνησε” πάντως τους “πράσινους”, οι οποίοι κι έχασαν στη συνέχεια δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά ο Πούγγουρας στο 39′ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά εξ επαφής, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Χατζηγιοβάνης σούταρε βιαστικά στην εξωτερική πλευρά της εστίας, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Αϊτόρ από δεξιά.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πιο δυνατά, με τον Αστέρα να “απειλεί” πρώτος με ένα δυνατό σουτ του Βαλιέντε που απέκρουσε ο Διούδης στο 47′ κι ο Παναθηναϊκός “απάντησε” με τον Καρλίτος να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο σε τετ-α-τετ στο 50′.

 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε”, με τους Αρκάδες να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνοι. Τουλάχιστον μέχρι και το 71′, οπότε και ο Φερνάντεθ έχασε ένα γκολ που… δεν χάνετε. Έχοντας μόλις περάσει στο ματς, ο Ισπανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του από γύρισμα του Μπαράλες, αλλά κατάφερε από πολύ κοντά να στείλει την μπάλα άουτ.

 

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά λάθη στην ανάπτυξη στη συνέχεια και πολλά φάουλ, που “χάλασαν” τον ρυθμό. Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει πάνω από τον Αστέρα Τρίπολης στη βαθμολογία της Superleague.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης (66’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (λ.τ. 82’ Αθανασακόπουλος), Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος (76’ Μακέντα)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Σίτο (64’ Καπίγια), Μουνάφο (92’ Φερνάντεζ ), Βαλιέντε, Ριέρα (64’ Φερνάντεθ), Κρέσπι (87’ Τιλίκα ), Μπαράλες

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις