Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Δεκτή η ένσταση για την τελευταία φάση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Δεκτή η ένσταση για την τελευταία φάση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Intime.gr

Το Μονομελής Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΚΕΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία επίθεση του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό, για την Α1 γυναικών. Δικαίωμα ένστασης από τις ερυθρόλευκες.

Το Μονομελές Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΕΟΚ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό για την τελευταία φάση, στον πρώτο τελικό της Α1 γυναικών με Ολυμπιακό (72-70 υπέρ των «ερυθρόλευκων»).

Θυμίζουμε ότι οι διαιτητές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις κάμερες της μετάδοσης ελλείψει instant replay, από το κανάλι του Ολυμπιακού στο Youtube κι έκριναν εκπρόθεσμο το δίποντο της Ριντ, που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Click4more: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η επίμαχη φάση που έκρινε το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε ένσταση και δικαιώθηκε, σύμφωνα με απόφαση Κώστα Κορομηλά (καθηγητής διαιτησίας και καθηγητής της FIBA, που ορίστηκε από την ΚΕΔ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση).

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως πιθανότατα οι δύο ομάδες θα κληθούν να παίξουν… παράταση, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ολόκληρος ο αγώνας! Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα ένστασης εντός 48 ωρών, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα διαδικασία.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος τελικός, που είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 14:30 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι στον αέρα. Η ΕΟΚ δεν έχει αναβάλει το παιχνίδι, ωστόσο από την ΚΕΔ δεν έχουν οριστεί διαιτητές ή κομισάριος.

Αν δεν κριθεί οριστικά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, δεν θα διεξαχθεί ο δεύτερος. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει την τυπική αναβολή του δεύτερου αγώνα, αλλά και το αν ο πρώτος θα κριθεί σε παράταση ή θα επαναληφθεί από την αρχή.

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα (17.05.2021) αύριο αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ (17-27 Ιουνίου) και στην προεπιλογή βρίσκονται τέσσερις παίκτριες των «αιωνίων» (Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή, Δίελλα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις