Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Η αποβολή του Όντετ Κάτας και η αυτοκριτική του Παπαπέτρου (video)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Η αποβολή του Όντετ Κάτας και η αυτοκριτική του Παπαπέτρου (video)
ΦΩΤΟ Intime

Τα πολλά και αβίαστα λάθη κατέδειξε ως αίτια της ήττας από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, για την 30η αγωνιστικής της Euroleague, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όπως και ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, που κάθησε για σχεδόν όλη την 4η περίοδο στον πάγκο, καθώς ο Όντετ Κάτας αποβλήθηκε και δεν είχε δικαίωμα να παραστεί ούτε στις καθιερωμένες δηλώσεις. 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στάθηκε στα «παιδικά» -όπως τα χαρακτήρισε- λάθη που έκανε η ομάδα του και της στέρησαν τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη που ήθελε, εκτός των άλλων, για να την αφιερώσει και στον Θανάση Γιαννακόπουλο, καθώς την Παρασκευή (19/3) συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τον θάνατό του.

«Δεν ήταν τόσο καλή εμφάνιση για μας. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, αλλά ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε. Κάναμε μερικά λάθη παιδικά για το επίπεδό μας. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε, αλλά πλέον ήμασταν στο ρόλο του να κυνηγάμε. Είναι μία απρόβλεπτη σεζόν. Είναι λίγο παραπάνω πικρή η γεύση, γιατί είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τον σύλλογο. Θέλαμε τη νίκη για να την αφιερώσουμε και στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό μας θλίβει λίγο παραπάνω».

Ο Παναθηναϊκός τέλειωσε το ματς χωρίς τον Όντετ Κάτας στον πάγκο του, καθώς ο Ισραηλινός κόουτς αποβλήθηκε 8:29 πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, με δεύτερη τεχνική ποινή, λόγω έντονων διαμαρτυριών.

Την εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου ανέλαβε ο άμεσος συνεργάτης του Όντεντ Κάτας, Λίορ Λούμπιν και στάθηκε κι αυτός στα κομβικά λάθη του Παναθηναϊκού, αλλά και στην έλλειψη επιπλέον λύσεων στην επίθεση.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που χάσαμε στο γήπεδό μας. Σε αυτό το άθλημα, πληρώνεις για κάθε λάθος που κάνεις, κι εμείς το πληρώσαμε. Είδαμε τον Τζόρνταν Λόιντ να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση. Τα παιδιά πάλεψαν πολύ στην τέταρτη περίοδο, αλλά ακόμη κι έτσι δεν τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε, αλλά αυτό δεν έφτανε. Είμαι σίγουρος πως μαθαίνουμε για να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε πετυχημένοι στη συνέχεια», είπε αρχικά ο Λούμπιν και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση για το γεγονός πως οι 73/82 πόντους της ομάδας επιτεύχθηκαν από πέντε παίκτες: «Είναι προφανές πως θέλουμε να δούμε περισσότερους παίκτες να σκοράρουν. Είναι ένα θέμα της δημιουργίας αυτό. Συνήθως κυκλοφορούμε καλύτερα την μπάλα, κι έτσι όλοι γίνονται κομμάτι του επιθετικού μας παιχνιδιού. Εμείς δεν το κάναμε αρκετά απόψε. Δεν είναι μόνο αυτό βέβαια, θα ξαναπώ για τα πολλά λάθη που κάναμε, τα οποία πληρώσαμε ακριβά», δήλωσε χαρακκτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις