Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: “Πάρτι” στο ΟΑΚΑ! Πράσινη… μαγεία από Καλάθη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήταν απολαυστικός. Κόντρα στον άνθρωπο με τον οποίο δημιούργησε την αυτοκρατορία του, ο Παναθηναϊκός έβγαλε μεγάλο πάθος, είχε σε απίστευτη βραδιά τον… εξωγήινο Καλάθη και νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 81-70. Αποθέωση για Ομπράντοβιτς. Βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-5 οι “πράσινοι”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Έκανε τους φίλους του να καταλάβουν πως το μέλλον της ομάδας διαγράφεται… λαμπρό! Τεράστια νίκη πέτυχε ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός επί της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ με 81-70, σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 7-5. Έτσι, οι “πράσινοι”… κέρασαν τον Ομπράντοβιτς την 4η του ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις του με τους Τούρκους στην έδρα της ομάδας του Πασκουάλ.

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη που έκανε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 11 ασίστ. και όλα αυτά μπροστά στον Δημήτρη διαμαντίδη, που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Νάναλι με 21 πόντους.

Πλέον, το “τριφύλλι” -που έκανε μόνο τρία λάθη στην αναμέτρηση με την Φενέρ(!) κάτι που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης- ετοιμάζεται για μια δύσκολη ευρωπαϊκή εβδομάδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο (21/12) και την Μπασκόνια μέσα στο.. σπίτι του (23/12).

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ότι πιο… αισιόδοξο από τον Παναθηναϊκό! Μπαίνοντας με το… πόδι πατημένο στο γκάζι, βγάζοντας “ενέργεια” και με τον Καλάθη να είναι απίστευτος σε δημιουργία και σκοράρισμα (“τάισε” υποδειγματικά τους Γκάμπριελ και Σίνγκλετον) οι “πράσινοι” κατάφεραν να… ξεπεράσουν τις προσπάθειες του Βέσελι και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +9 (23-14).

Ο Σλούκας είχε μεγάλο πρόβλημα κόντρα στην αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού” κι έτσι η Φενέρ -πέρα από ένα μικρό σερί από τους πόντους του Νάναλι- είδε την διαφορά να αυξάνεται. Ο Καλάθης έκατσε για λίγο στον πάγκο, αλλά ο Ρίβερς -που ήταν αμφίβολος για το παιχνίδι- ήταν “καυτός” από το τρίποντο.

Ο μικροτραυματισμός του Μπουρούση (γλίστρησε ο Άντιτς και έπεσε πάνω στο γόνατο του), η φθορά του Σίνγκλετον (έφτασε τα δυο φάουλ) η κακή άμυνα των “πρασίνων” αλλά και το ότι η Φενέρμπαχτσε βελτίωσε το παιχνίδι της, έφεραν τη μείωση του σκορ για το 41-37 του ημιχρόνου.

Στοιχεία ημιχρόνου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 2, Φώτσης, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 6, Μπουρούσης 2, Καλάθης 10 (1).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 4, Άντιτς, Σλούκας 3 (1), Νάναλι 12 (2), Βέσελι 8, Κάλινιτς 2, Ντίξον 2, Ντατόμε 6 (2).

Παρά τις προσπάθειες των Τούρκων, με τους Νάναλι και Ούντοχ, ο Παναθηναϊκός είχε τις.. λύσεις, κυρίως με τον Νίκολς, που κράτησε το “τριφύλλι” σε απόσταση 9 πόντων (61-52 το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου). ο Μπουρούσης “τράβηξε’ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά μόλις και αυτός έφτασε τα 4 φάουλ, τότε ανέλαβε ξανά απίστευτος Καλάθης (έφτιαξε το 71-57 περίπου λεπτά πριν το φινάλε).

 

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς εξαπέλυσε την επίθεση της, με τον Σλούκα να ανεβάζει την απόδοση του. Ένα σερί 7-0 έφερε το 75-68, 1:25 πριν τη λήξη, αλλά το τρίποντο του Φελντέιν ήταν σαν… μαχαιριά στην προσπάθεια των φιλοξενούμενων (78-68). Η μεγαλοπρεπέστατη τάπα του Σίνγκλετον στον Σλούκα και αυτή του Μπουρούση στον Ούντοχ απλά… υπέγραψαν

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 61-52, 81-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9, Νίκολς 14, Ρίβερς 10, Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φελντέιν 10, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Μπουρούσης 9, Καλάθης 16 (8 ριμπ., 11 ασ.).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 10, Άντιτς 3, Σλούκας 13, Νάναλι 21, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντατόμε 6. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε