Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Κυνηγά το καλύτερο του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τον Αϊτόρ να γράφει ιστορία

Παναθηναϊκός: Κυνηγά το καλύτερο του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τον Αϊτόρ να γράφει ιστορία
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ (2-1) και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να παραμείνει σε πορεία πρωταθλητισμού, με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει τα γκολ που χρειάζονται και να σημειώνει κάτι ιστορικό στο “τριφύλλι”.

Αν και έμεινε πίσω στο σκορ στην έδρα του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή -με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ- και πέτυχε την έκτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Super League 1.

Ο Παναθηναϊκός πήρε έτσι το πρώτο του “διπλό” στην Τούμπα μετά τον Μάιο του 2017. Τότε είχε νικήσει 3-2 για την τελευταία αγωνιστική των Play offs, για να ακολουθήσουν δέκα αναμετρήσεις (οκτώ για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο) που δεν μπόρεσε να πάρει το “τρίποντο”.

Πλέον, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέχει τρεις νίκες από την ισοφάριση της καλύτερης εκκίνησης στην Ιστορία τους. Ήταν η σεζόν 1994-1995 (είχε κατακτήσει το νταμπλ), όταν είχαν αρχίσει με το εκπληκτικό 9/9, το οποίο σταμάτησε με την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή.

Στις επόμενοι τέσσερις αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει κατά σειρά τους Αστέρα Τρίπολης (εντός), Λαμία (εκτός), Άρη (εντός) και Βόλο (εκτός).

Την ίδια στιγμή, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα πέτυχε κάτι μοναδικό μέσα στην Τούμπα. Κάτι που δεν το έκαναν παίκτες όπως ο Βαζέχα, ο Σισέ ή ο Μπεργκ. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού που σκοράρει δύο φορές στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Ισπανός έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηυναϊκού που σκοράρει δύο γκολ στην έδρα του ΠΑΟΚ, μετά από 35 χρόνια και το χατ τρικ του Χρήστου Δημόπουλου το 1987. Από δύο γκολ στην Τούμπα έχουν βάλει επίσης ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης, το 1966 και το 1971 αντίστοιχα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις