Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για το Τριφύλλι στα ημιτελικά για το Κύπελλο Ελλάδας

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης για το Τριφύλλι στα ημιτελικά για το Κύπελλο Ελλάδας
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλο το ματς, αλλά έχασε ένα… τσουβάλι γκολ και νίκησε μόνο με 1-0 της Λαμία στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λεωφόρο.

Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν από νωρίς με τον Ιωαννίδη (19′), αλλά στη συνέχεια σπατάλησαν πολλές καλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, παίρνοντας μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στο τελικό της διοργάνωσης.

Έκαναν πάντως το πρώτο “βήμα” και έδειξαν την ανωτερότητά τους κόντρα στους Λαμιώτες, ενόψει του αγώνα ρεβάνς στην έδρα τους.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς με τη Λαμία και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, με τον Αϊτόρ να “απειλεί” μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε μία συνεργασία με τον Γκατσίνοβιτς που θύμισε το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός εξτρέμ δεν κατάφερε να βρει εστία σε πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να “πιέζουν” τους φιλοξενούμενους, αλλά το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 5 λεπτά στο 13′, όταν ο Σαράνοφ και Μαζουλουξής συγκρούστηκαν στον αέρα και ο τερματοφύλακας της Λαμίας χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο σαγόνι.

Αμφότεροι παρέμειναν στο γήπεδο, αλλά με την επανέναρξή του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος από φοβερή κάθετη πάσα του Κώτσιρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άψογα με το αριστερό για το 1-0 στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε μετά το γκολ, αφού η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση, ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ αστόχησε όμως σε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις στο 33′, ενώ λίγο μετά ο Ιωαννίδης φώναξε για ένα πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή.

Διαιτητής και VAR είχαν όμως διαφορετική άποψη και το σκορ παρέμεινε στο 1-0, με τον Παναθηναϊκό να χάνει στη συνέχεια και δύο ακόμη καλές ευκαιρίες για γκολ με τον Παλάσιος και τον Ιωαννίδη να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά.

Η Λαμία “απάντησε” λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με ένα άστοχο σου του Ταϊρόν σε εξαιρετική επίθεση της ομάδας του και έτσι οι “πράσινοι” διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά και προσπάθησε να “καθαρίσει” το ματς με ένα δεύτερο γκολ. Ο Ιωαννίδης στο 48′ όμως, νικήθηκε από τον Σαράνοφ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να προλαβαίνει αμέσως μετά και τον Παλάσιος πριν πλασάρει από κοντά.

Οι “πράσινοι” παρέμειναν όμως απόλυτα επιθετικοί και “σφυροκόπησαν” την άμυνα της αντιπάλου τους, χάνοντας πολλές ακόμη ευκαιρίες για ένα γκολ. Βέλεθ, Ιωαννίδης και Γκατσίνοβιτς με κεφαλιές, έφθασαν μία… ανάσα από ένα δεύτερο γκολ, αλλά σπατάλησαν μερικές πολύ καλές στιγμές για την ομάδα τους.

Το ίδιο συνέβη και στο τετ-α-τετ του Αϊτόρ στο 78′, μετά από τρομερή ασίστ του Καρλίτος, με τον Σαράνοφ να βάζει νέο “στοπ” στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς και να κρατάει ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε έτσι ποτέ, να βρει ένα δεύτερο γκολ στο ματς και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα, με τους “πράσινους” να παίρνουν μικρό προβάδισμα για την πρόκριση από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, σε σχέση ειδικά με την εμφάνισή του στο ματς.

Η Λαμία αντίθετα, μπορεί να ελπίζει για την ανατροπή στο δεύτερο ματς στην έδρα τους, όπου θα πρέπει όμως να εμφανιστεί πολύ καλύτερη από ό,τι στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Λαμία

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ).

Λαμία: (Τζιανλούκα Φέστα): Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Σαραμαντάς, Νούνιες, Μπεχαράνο (88‘ Γκεντσογλου), Τάιρον (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις