Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-2: Ανατροπή και πρώτη φιλική νίκη με γκολ στο φινάλε

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-2: Ανατροπή και πρώτη φιλική νίκη με γκολ στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη στα ματς προετοιμασίας του, επικρατώντας της Λαμίας με 3-2, σε ματς λίγο πριν την έναρξη της φετινής Superleague. Φινάλε με ανατροπή για τους “πράσινους” – Στο 90′ το νικητήριο γκολ από τον Καρλίτος.

Πρόβα τζενεράλε με προβλήματα στην άμυνα αλλά και… σεφτέ. Ο Παναθηναϊκός πήρε νίκη με ανατροπή κόντρα στη Λαμία (3-2) μέσα στο “Απ. Νικολαΐδης”, την πρώτη του στα φιλικά προετοιμασίας.

Εκτός του νικηφόρου αποτελέσματος και της αντίδρασης που κατάφερε να βγάλει, το “τριφύλλι” κρατάει το ντεμπούτο του Βιτάλ (έπαιξε για 60 λεπτά και έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία) και το 70λεπτο του Λούντκβιστ (και αυτός είχε θετική παρουσία).

Θυμίζουμε ότι το “τριφύλλι” είχε απόντες τους πέντε διεθνείς (Διούδη, Χατζηγιοβάνη, Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη, Χριστογεώργο) και τον Κουρμπέλη σε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο 1-0 στο 31′ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο, από εκτέλεση κόρνερ του Λούντκβιτς. Η… χαρά των πρασίνων όμως κράτησε ελάχιστα. Στο επόμενο λεπτό η Λαμία έφτασε στο 1-1 με σουτ του Ορτέγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του Βιτάλ στο 51’ και «έβγαλε» και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ στο 56’. Τρία λεπτά μετά και πάλι ο Βιτάλ δεν μπόρεσε να σκοράρει για λίγο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα… χλωμό πρόσωπο και στο 75′ είδε τον Βλαχομήτρο να κάνει το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε και αυτός αλλαγές στη συνέχεια, το “τριφύλλι” πίεσε, έφτασε αρχικά στην ισοφάριση με το τέρμα του Μπουζούκη στο 86′ (από ασίστ του Βιγιαφάνιες) και τελικά πήρε τη νίκη στο 90′ με τον Καρλίτος να κάνει το τελικό 3-2.

 

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Ξενόπουλος, Σάντσες (61′ Κώτσιρας), Πούγγουρας (61′ Βέλεθ), Σάρλια, Χατζηθεοδωρίδης (61′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (74′ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Λούντκβιστ (70′ Μπουζούκης), Βιτάλ (61′ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (70′ Καρλίτος).

Λαμία (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας (62′ Μαζουλουξής), Αντέτζο (62′ Βύντρα), Ορτέγκα (56′ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος (83′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς (56′ Μανουσάκης), Τζανδάρης (83′ Μαργαρίτης), Νούνες (76′ Τρουμπούλος), Γκέντζολου (36′ Τιρόνε, 83′ Προβυδάκης), Καραμάνος (71′ Βλαχομήτρος), Ελευθεριάδης (56′ Μανούσος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις