Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία: Νέα “καρπαζιά”! Στα πέναλτι ο “πράσινος” αποκλεισμός

Παναθηναϊκός – Λαμία: Νέα “καρπαζιά”! Στα πέναλτι ο “πράσινος” αποκλεισμός

Θα ακούει “Λαμία” και θα… τρέχει. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει μέσα στο ΟΑΚΑ την ήττα του (1-0) στο πρώτο ματς κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας -με γκολ στο 83′- αλλά έμεινε εκτός της φάσης των “8” του Κυπέλλου Ελλάδας στα πέναλτι, χάνοντας δυο εκτελέσεις (4-2). Δεύτερη σερί χρονιά που οι “πράσινοι” μένουν εκτός θεσμού από την ίδια ομάδα.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε μέσα στο ΟΑΚΑ η Λαμία, η οποία επικράτησε με 4-2 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι.

Ο Εμμανουηλίδης στο 83′ είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και με το 1-0 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στον επιπρόσθετο χρόνο δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Η Λαμία ήταν αλάνθαστη και πανηγύρισε την πρόκριση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αφού τον απέκλεισε για δεύτερη σερί χρονιά!

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, προκειμένου να ισοφαρίσει από νωρίς το σκορ πρόκρισης που είχε εξασφαλίσει η Λαμία από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με δύο επιθετικούς (Μακέντα- Καμπετσής), οι “πράσινοι” πίεσαν στο ξεκίνημα, αλλά δεν έχασαν κλασική ευκαιρία για γκολ.

Αντίθετα, η Λαμία ήταν η ομάδα που έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Στο 15′ ο Ινσούα και ο Μαυρομάτης κάλυψαν τον Καραμάνο ο επιθετικός της Λαμίας μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε τον Διούδη, αλλά αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις για γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα. Πέρασε τον Κουρμπέλη στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με 4-2-3-1. Στο 55′ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Μακέντα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Κουρμπέλης μέσα από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Μελίσσα.

Στο 70′ ο  Ινσούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιόχανσον άφησε την μπάλα να περάσει, η μπάλα έφτασε στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Μελίσσα να μπλοκάρει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Δώνη να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Βέργο. Η Λαμία βρήκε έτσι χώρους και στο 80′ έχασε μία καλή ευκαιρία. Στην κόντρα, ο Ρόμαριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, άδειασε τον Γιόχανσον, αλλά ο Κουρμπέλης πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει κόρνερ.

Τη λύση για τον Παναθηναϊκό την έδωσε τελικά ο νεαρός Εμαννουηλίδης στο 83′. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους κι ο άσος του “τριφυλλιού” από κοντά έκανε το 1-0. Στο 90+1. ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κολοβέτσιος πήρε τη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο σώμα αμυντικού και κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα.

Η παράταση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν σημαντικές και απανωτές ευκαιρίες να σκοράρουν! Η καλύτερη για τη Λαμία ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Ρόμανιτς (94), ενώ για τον Παναθηναϊκό ακολούθησε στο επόμενο λεπτό το χαμένο τετ-α-τετ του Βέργου, με τον Μελίσσα να τον σταματάει.

Η παράταση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν σημαντικές και απανωτές ευκαιρίες να σκοράρουν! Η καλύτερη για τη Λαμία ήταν το δοκάρι στην κεφαλιά του Ρόμανιτς (94), ενώ για τον Παναθηναϊκό ακολούθησε στο επόμενο λεπτό το χαμένο τετ-α-τετ του Βέργου, με τον Μελίσσα να τον σταματάει. Το δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου είχε μια τεράστια ευκαιρία για το “τριφύλλι” ο Βέργος βγήκε φάτσα με τον αντίπαλο πορτιέρε (120′), αλλά ο Ασίγκμπα πρόλαβε και έβαλε την προβολή στο πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων και έδιωξε. Το ματς έτσι οδηγήθηκε στα πέναλτι!

Στη… ρουλέτα, Κάτσε και Κουρμπέλης απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα (ο πρώτος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μελίσσα και ο δεύτερος σούταρε απελπιστικά άουτ), Η Λαμία δεν έχασε ούτε μια εκτέλεση της και με 4-2 στη διαδικασία πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις