Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία: Το σερί βρήκε σε «τείχος», κατέβασε «ρολά» ο Επασί

Παναθηναϊκός – Λαμία: Το σερί βρήκε σε «τείχος», κατέβασε «ρολά» ο Επασί
Intime.gr

Μετά από 45 λεπτά χωρίς ευκαιρία μέσα στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικά, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη (0-0) κόντρα στη Λαμία. Αμυντικός «βράχος» ο Αντέτζο, απίστευτες επεμβάσεις ο Επασί. Η ομάδα του Μπόλονι δεν μπόρεσε να πετύχει την 6η της σερί νίκη.

Το 6×6 δεν ήρθε για τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία κατάφερε να «μπλοκάρει» το «τριφύλλι» μέσα στη Λεωφόρο (0-0), με την ομάδα του Μπόλονι (35 βαθμούς) να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Άρη (39 βαθμούς) που ηττήθηκε στην Τρίπολη. Την ίδια στιγμή, οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν σημαντικό βαθμό (έφτασαν τους 11), στην προσπάθεια τους για παραμονή στη Superleague.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία βρέθηκε να αμύνεται… μαζικά από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά να μην βρίσκει «διαδρόμους». Τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαμε ένα καλό σουτ του Αϊτόρ (4’) και μια δυσάρεστη είδηση για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Αραμπούλι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 7’, λόγω ενοχλήσεων στο προσαγωγό.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν προσηλωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο, «ξεμυτίζοντας» ελάχιστες φορές προς την εστία του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε καλές μπαλιές και ατομικές ενέργειες από τον Βιγιαφάνιες (μόνο μια στο 42’) και τους άλλους χαφ του. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα. Αν και η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε μερικά μέτρα (Ρόμανιτς και Ντέλετιτς προσπάθησαν να απειλήσουν), το «τριφύλλι» έδειξε… αδύναμο να μπει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η Λαμία όχι απλά έβγαλε… αντίδραση, αλλά πλησίασε στο 0-1. Ο Ρόμανιτς έκανε το γύρισμα, ο Ντέλετιτς έπιασε το σουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης έβαλε σωτήρια την προβολή και η μπάλα πέρασε κόρνερ και δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός θέλει τόνωση, ο Μπόλονι έβγαλε το «χλωμό» Βιγιαφάνιες και τον Ιωαννίδη, περνώντας στο ματς τους Καρλίτος και Χατζηγιοβάνη. Διορθωτικές κινήσεις έγιναν και από τον Γρηγορίου ( Τιρόνε και Προβυδάκης αντικατέστησαν τους Βασιλακάκη και Ντέλετιτς).

Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι και στο 65’ είδε τον Επασί να διώχνει με δυσκολία το σουτ του Καρλίτος. Ο Μπόλονι έριξε στο ματς και τον Μακέντα, παίζοντας… φουλ επίθεση. Η Λαμία στάθηκε άτυχη, αφού έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Τιρόνε (απέκτησε πρόβλημα τραυματισμού.)

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν δραστήριος και προσπάθησε να απειλήσει και πάλι τα καρέ του Επασί, βάζοντας… δύσκολα στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Αντέτζο και Τζανετόπουλος –όμως- όμως έδειξαν… ανίκητοι, τη στιγμή που όλη η Λαμία βρέθηκε να παίζει πίσω από το κέντρο. Ο Παναθηναϊκός όμως «έπεσε πάνω» σε έναν εκπληκτικό Επασί, που έκανε τρομερή διπλή επέμβαση στο 76’, κόντρα σε Αϊτόρ και Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε.. όλα για τη νίκη, ο Μπόλονι πέρασε στο ματς και τους Αγιούμπ – Εμμανουηλίδη, αλλά το γκολ της «λύτρωσης» δεν ήρθε. Στο 90+2’ οι παίκτες της Λαμίας φώναξαν για χέρι του Σένκεφελντ, μετά από κοντινή σέντρα του Καραμάνου, αλλά ο διαιτητής Τζήλος δεν έδωσε κάτι (ήταν κοντά στη φάση).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις