Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι τελ Αβίβ: Για την επιστροφή στις νίκες στη Euroleague, σε αγώνα που θα γίνει υπό «δρακόντεια» μέτρα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι τελ Αβίβ: Για την επιστροφή στις νίκες στη Euroleague, σε αγώνα που θα γίνει υπό «δρακόντεια» μέτρα
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:15, Newsit.gr, Novasports Prime) για την 4η αγωνιστική της Eurolegaue, με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Μια αναμέτρηση που θα γίνει υπό “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Μία καλή εμφάνιση και νίκη μπροστά στο κοινό του, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναζητά ο Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague κι έτσι να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την πρώτη “διαβολοβδομάδα” στη διοργάνωση.

Η εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, στο πρώτο ματς της πρώτης «διαβολοβδομάδας» στη διοργάνωση φέτος, ήταν αποκαρδιωτική για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός αναζητά… πατήματα, χημεία, αυτοματισμούς και τη δεύτερή του νίκη στη διοργάνωση. Στα θετικά για τον έργκιν Αταμάν, η συμμετοχή του Ντίνου Μήτογλου σε μέρος της χθεσινής προπόνησης, ενώ η παρουσία του στη 12άδα θα κριθεί λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, με τις πιθανότητες, όμως, να μην είναι με το μέρος του.

Θυμίζουμε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποφασίστηκε πως πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο γόνατο και η απουσία του ίσως ξεπεράσει το διάστημα ενός μήνα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε στη Βαλένθια, με 75-66 και στο ΟΑΚΑ θα πάρει θέση στο τζάμπολ, με ρεκόρ 1-1, αφού ο αγώνας της με την Αρμάνι, στο Μιλάνο, για τη 2η αγωνιστική, έχει αναβληθεί, για τις 31 Οκτωβρίου. Η ομάδα του πρώην παίκτη και προπονητή του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, φαίνεται σαφώς επηρεασμένη από την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ, αφού δεν πρόβαλε ουσιαστικά αντίσταση απέναντι στις «νυχτερίδες».

Η Μακάμπι δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος αντιμετωπίζει τραυματισμό στη μέση και δεν έχει αγωνιστεί στους δύο αγώνες που έχουν δώσει οι Ισραηλινοί μέχρι στιγμής.

Φυσικά, πρόκειται για παιχνίδι ειδικών συνθηκών, μετά και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ισραήλ. Μάλιστα, το ξενοδοχείο που διαμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έχει αποκαλυφθεί, ενώ θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο κατά την αναχώρησή της για το γήπεδο, όσο και μέσα σε αυτό.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμόζερ, Ούρος Νίκολιτς και Ρέιν Περάντι.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Μονακό – Άλμπα Βερολίνου (20:00, Novasports 5)

Αναντολού Εφές – Βαλένθια (20:30, Novasports 2)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:15, Novasports Prime)

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (21:30, Novasports 4)

Βίρτους Μπολόνια – Ερυθρός Αστέρας (21:30, Novasports Start)

Τα χθεσινά (19/10) αποτελέσματα:

Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν 101-86

Ολυμπιακός – Παρτίζαν 98-94 (παράταση)

Μπασκόνια – Ζάλγκιρις Κάουνας 82-99

Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο 88-71

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις