Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μπουρούσης: “Δείξαμε χαρακτήρα μετά τον Πεδουλάκη”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε για όλους και για όλα στο blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στην διοργάνωση, τονίζοντας το καλό που τους έκανε η έλευση του Τσάβι Πασκουάλ, τον οποίο και αποθέωσε. Ακόμα ο Έλληνας διεθνής έκανε την προσωπική ανασκόπησή του αυτά τα 15 συνεχόμενα χρόνια που αγωνίζεται στην Euroleague. Τέλος, αναφορικά με τον εκτός έδρας αγώνα με την Αναντολού Εφές (4/11, 19:45) χαρακτήρισε αρκετά επικίνδυνη την τουρκική ομάδα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, με τον οποίο συνυπήρξαν πέρσι στην Μπασκόνια.

Αναλυτικά, το blog του Γιάννη Μπουρούση:

«Έχουμε ρεκόρ 3-1 μέχρι στιγμής στην Euroleague, αφού τους νικήσαμε όλους εκτός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τρεις καλές ομάδας, Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα, με την νίκη μας στην Γερμανία να έρχεται στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Διεκδικούσαμε τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά τελικά χάσαμε την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη. Αν και μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο της ομάδας θα μπορούσε να “μας πάρει η κάτω βόλτα” ψυχολογικά, δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε στην Μόσχα και στην συνέχεια κάναμε δύο συνεχόμενες νίκες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ μας έκανε πολύ καλό. Καταρχάς είναι πολύ σημαντικές οι νίκες μακριά από το “σπίτι” μας. Ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα, αλλά δεν συνεχίσαμε το ίδιο καλά και μετά το ημίχρονο. Στο τέλος ήμασταν πίσω στο σκορ με 10 πόντους με τρία λεπτά να απομένουν για την λήξη, αλλά οι συμπαίκτες μου ήταν φανταστικοί σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να μας δώσουν αυτή την σπουδαία νίκη. Ο Νικ Καλάθης έπαιξε τέλεια, αλλά θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στους υπόλοιπους παίκτες και όχι μόνο σε ένα. Όλοι βοήθησαν την ομάδα σε αυτήν την αναμέτρηση.

Έχουμε ένα καινούργιο προπονητή, τον Τσάβι Πασκουάλ. Κάποιοι στην Ισπανία λένε πως δεν μιλάει καλά αγγλικά, αλλά η αλήθεια είναι πως τα μιλάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν έκανε μαθήματα ή κάτι τέτοιο. Συνεννοούμαστε πολύ καλά στα αγγλικά και όλοι θέλουν να παίζουν για ένα τόσο έμπειρο και ετοιμοπόλεμο προπονητή. Ξέρω τον Τσάβι εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιξα για ένα μήνα στην Μπαρτσελόνα, στα πλέι οφ του 2005, και τότε ήταν βοηθός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Έχω παίξει πολλές φορές αντίπαλος με την “Μπάρτσα” τα τελευταία δέκα χρόνια και πάντα είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι στον Παναθηναϊκό, Έλληνες, Αμερικανοί και οι υπόλοιποι τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα.

Έπαιζα εκτός Ελλάδας για περίπου πέντε χρόνια και έτσι είναι πολύ ωραίο που επέστρεψα στην Αθήνα. Ο στόχος παραμένει ίδιος για μένα: να μείνω συγκεντρωμένος, να παίζω για την ομάδα και να προπονούμαι σωστά, όπως έκανα σε Ιταλία και Ισπανία. Όταν βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα, δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και έτσι αφοσιώνεσαι στην οικογένεια σου, στις προπονήσεις και στους αγώνες, κάτι που θέλω να κάνω και στην Αθήνα. Θέλω να τηρήσω το πρόγραμμά μου που είναι προπόνηση και μετά σπίτι. Δεν θέλω τίποτα να μου αποσπάσει την προσοχή απλά και μόνο επειδή πλέον μένω στην Αθήνα. Διάβασα ότι είμαι μόλις ο δεύτερος παίκτης που έχει παίξει σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ήταν τιμή για μένα που είχα την ευκαιρία να παίξω σε αυτές τις ομάδες, αλλά πλέον είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο να έχω μια καταπληκτική σεζόν.

Είναι κάτι για το οποίο νιώθω πολύ περήφανος και αυτό είναι πως παίζω για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Euroleague. Αυτό δείχνει πως έχω δουλέψει πολύ όλο αυτό τον καιρό τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Είχα πολλούς προπονητές και συμπαίκτες που πίστευαν σε μένα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ελπίζω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να παίζω στην Euroleague για πολλά χρόνια ακόμα.

Παίζουμε με την Αναντολού Εφές αυτή την εβδομάδα. Με τον προπονητή της, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ήμασταν μαζί πέρσι στην Μπασκόνια και φτάσαμε μέχρι το Φάιναλ-4. Είχαμε μια φανταστική σεζόν μαζί και έχουμε πολύ καλή σχέση. Τον σέβομαι πολύ και με βοήθησε αρκετά την περασμένη χρονιά. Μου έμαθε πολλά πράγματα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να δουλεύω ακόμα πιο πολύ σε κάθε αγώνα. Νομίζω πως αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας μας πέρσι. Βελτιωνόμασταν αγώνα με αγώνα μέσα στην σεζόν και έτσι μας συνέβησαν πολλά καλά πράγματα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας απέναντι στην Εφές, ειδικά μετά την εκτός έδρας νίκη τους επί της Νταρουσάφακα. Αν και είναι η μόνη νίκη που έχουν μέχρις στιγμής, εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να τους κερδίσουμε. Προσωπικά έχω καλή προϊστορία απέναντι στην Εφες, αν θυμάμαι καλά πριν από λίγα χρόνια μετά από έναν αγώνα εναντίον τους βγήκα MVP της εβδομάδας παίζοντας μόλις 12 λεπτά! Παρ’ όλα αυτά η ομαδική προσπάθεια είναι αυτή που μετράει και πρέπει να παλέψουμε για την νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Έχουμε μια νέα ομάδα με ένα καλό προπονητή και κάποιοι από μας είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική Ελλάδας και αυτό μας βοηθάει. Όλοι μας βοηθάμε τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν και να έχουμε την καλύτερη χημεία που μπορούμε ώς ομάδα. Νομίζω κάνουμε καλή δουλειά και αυτό φάνηκε την περασμένη εβδομάδα. Πρέπει να πω πως μου αρέσει πολύ το νέο σύστημα της διοργάνωσης με τους πολλούς αγώνες, γιατί δεν χρειαζόμαστε τόσες πολλές προπονήσεις. Σε μας τους βετεράνους μας αρέσουν πιο πολύ οι αγώνες. Αστειεύομαι φυσικά, αλλά στ’ αλήθεια πιστεύω πως είναι καλό που άλλαξε το σύστημα, γιατί πριν έπαιζες δέκα αγώνες για την πρώτη φάση που ουσιαστικά δεν άξιζαν καθόλου. Από αυτή την σεζόν κάθε αγώνας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική. Όλες οι ομάδες είναι καλές και όλες θα παλέψουν για να μπουν στα πλέι οφ.

Τέλος, να πω πως το διαφημιστικό που γυρίσαμε για την Euroleague ήταν πολύ αστείο. Ακόμα, η απάντηση σε όλους όσους ρωτάνε για ποιο λόγο μόνο ο Σπανούλης χόρεψε το ελληνικό τραγούδι είναι πως γιατί απλά χορεύει καλύτερα. Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα και ήμουν πολύ κουρασμένος μετά από 7 ώρες γυρισμάτων. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο και χρονοβόρο θα είναι να γυρίσεις μια ολόκληρη ταινία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε