Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ηττήθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και συνεχίζει στο Europa League

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ηττήθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και συνεχίζει στο Europa League
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στους ομίλους του Champions League στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, η Μπράγκα όμως άντεξε και επτά λεπτά πριν τη λήξη έφτασε και στο γκολ της νίκης (0-1) με τον Μπρούμα. Στους χρυσοφόρους ομίλους οι Πορτογάλοι με συνολικό σκορ 3-1. Στους ομίλους του Europa League επέστρεψε μετά από επτά χρόνια το “τριφύλλι”.

Η ευρωπαϊκή του πορεία απλά… άλλαξε πορεία. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ικανός για επιστροφή στους ομίλους του Champions League, αλλά η Μπράγκα αποδείχθηκα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Οι Πορτογάλοι νίκησαν μέσα στο “καταπράσινο” ΟΑΚΑ με 1-0 και με έχοντας επικρατήσει και στο πρώτο ματς (2-1) πήραν αυτοί την πρόκριση και έστειλαν το “τριφύλλι” στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει με ορμή στο ματς, εκμεταλλευόμενος την “καυτή” ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του, αλλά στο 3΄δέχθηκε μια “φαρμακερή” αντεπίθεση από την Μπράγκα. Το πλασέ του Καρβάλιο, όμως, από το ύψος του πέναλτι βρήκε στον Τζαλό του και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ματς είχε στη συνέχεια αρκετές διακοπές, με την Μπράγκα να κάνει αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα και να κρατάει τους γηπεδούχους με ευκολία μακριά από τα καρέ της.

Όσο όμως περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πλησίαζε τα αντίπαλα καρέ, με τον Παλάσιος να βγάζει δυο “φαρμακερές” μπαλιάς από τα δεξιά. Σε μια από αυτές, ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να κάνει επαφή. Στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού βοήθησε από τα δεξιά και ο Βαγιαννίδης.

Στο 31′ όμως η Μπράγκα έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη και ικανή είναι στην επίθεση. Μετά από λάθος του Ρούμπεν στην ανάπτυξη, ο Ρουίθ βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει , με τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση και τον Χουάνκαρ να βάζει την κόντρα στο σουτ που βγήκε στη συνέχεια, μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο Νακατέ συνέχισε να έχει πρόβλημα στις κάθετες των γηπεδούχων (αλλά και θέμα τραυματισμού), την ώρα που η αμυντική γραμμή της Μπράγκα έδειχνε αρκετές φορές να… πελαγώνει. Στο 41′ ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σένκεφελντ να περνάει στη θέση του Γέντβαϊ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους για το γκολ, με τον Ματέους να βγάζει ενστικτωδώς στο 45+1′ την κοντινή κεφαλιά του Βαγιαννίδη! Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι “πράσινοι” είχαν κάποιες… φωνές για πέναλτι στον Μαντσίνι, αλλά το VAR δεν έδωσε κάτι, στον έλεγχο που έγινε.

Ελάχιστα λεπτά από την έναρξη της επανάληψης, ο Σατσί πέρασε στη θέση του Νακατέ, που δεν μπορούσε να συνεχίσει. Τα αμυντικά προβλήματα στους Πορτογάλους συνεχίστηκαν, ο Ιωαννίδης ήταν κινητικότητας, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι… μια ταχύτητα πιο γρήγοροι από τους αμυντικούς της Μπράγκα. Στο 54′ ο Παλάσιος ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση δεξιά, αλλά ο Ματέους έπεσε στη δεξιά του γωνία και το “έβγαλε”.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς “φρέσκαρε” την ενδεκάδα του, βάζοντας στο ματς Αϊτόρ και Ιωαννίδη στις θέσεις των Παλάσιος και Σπόραρ (ο Μαντσίνι πέρασε στην δεξιά πτέρυγα). Με το παιχνίδι να έχει γίνει αρκετά… άναρχο, η Μπράγκα προχώρησε και αυτή σε αλλαγές.

Με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο του τέταρτο, η Μπράγκα άρχισε να κυκλοφορεί λίγο περισσότερο την μπάλα και να κερδίζει μέτρα, χωρίς όμως να φτιάχνει φάση στα καρέ του Μπρινιόλι. Ο Γιοβάνοβιτς “έριξε” στο παιχνίδι Τζούρισιτς και Τσέριν, κάνοντας ακόμα πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Οι Πορτογάλοι, όμως, έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα. Οι παίκτες του Αρτούρ Ζορζ έδειξαν ψυχραιμία και στο 83′ “πάγωσαν” το ΟΑΚΑ. Μετά από ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι φεύγουν στην κόντρα και κάνουν το 0-1, με τον Μπρούμα να εκτελεί από πλάγια θέση τον Μπρινιόλι με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία.

Μέσα σε ενάμισι λεπτό από το γκολ που δέχθηκε, ο Παναθηναϊκός «βομβάρδισε» την Μπράγκα με συνεχόμενες φάσεις, τελευταία από τις οποίες μία κεφαλιά του Σένκεφελντ που πέρασε “ξυστά” από το δοκάρι του Ματέους. Ο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πορτογάλους να πανηγυρίζουν και τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να παίρνουν το χειροκρότημα της εξέδρας. Ελάχιστα πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Χουάνκαρ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε κι έτσι θα χάσει την πρεμιέρα των “πρασίνων” στους ομίλους του Europa League.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις