Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος ανεβάζει το μπάτζετ – Το ποσό που θα δώσει για μετεγγραφές

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος ανεβάζει το μπάτζετ – Το ποσό που θα δώσει για μετεγγραφές
Intime.gr

Έτοιμος να αυξήσει αισθητά το μπάτζετ του, εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Μετά την απώλεια του φετινού τίτλου στο παρά… ένα των play off, στον Παναθηναϊκό στοχεύουν ψηλά, ενόψει της νέας χρονιάς, γνωρίζοντας ότι θα είναι πιο απαιτητική λόγω και της παρουσίας της ομάδας στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League (25-26/7 και 1-2/8).

Οι “πράσινοι” σκοπεύουν να κινηθούν το εφετινό καλοκαίρι πολύ πιο άμεσα στις μετεγραφικές κινήσεις τους και να κλείσουν τις βασικές θέσεις που έχει ήδη αποφασίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος σε ένα μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM την Τρίτη (16/5).

Η πρόθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να αυξηθεί σημαντικά το συνολικό μπάτζετ της ομάδας τη νέα σεζόν, κατά 25%-30% και οι πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν πως θα φτάσει τα 35 με 36 εκατ. ευρώ.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε (2022/23) οι «πράσινοι» είχαν μπάτζετ (κόστος) όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος 27,4 εκατ. ευρώ με την εφορία, που αναλύεται ως εξής:

-Στα 11,2 εκατ. ευρώ έφτασαν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν και στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.

-Στα 6,5 εκατ. ευρώ ήταν τα συμβόλαια των παικτών που υπήρχαν ήδη στην ομάδα.

-Στα 8,1 εκατ. ευρώ ήταν τα ποσά που πληρώθηκαν σε ομάδες για τις αγορές ποδοσφαιριστών (3,5 εκατ. ευρώ για τον Σπόραρ, 2,6 εκατ. ευρώ για τον Μαντσίνι, 1,1 εκατ. ευρώ για τον Τσόκαϊ, 500.000 ευρώ για τον Κλεϊνχέισλερ, 400.000 ευρώ για τον Τσέριν).

-Στο 1,6 εκατ. ευρώ ήταν το κόστος των συμβολαίων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των συνεργατών του.

Αυτή την στιγμή το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού με τα συμβόλαια παικτών και προπονητών, ορισμένα εκ των οποίων ανεβαίνουν (του Μπερνάρ από το 1,7 εκατ. ευρώ, πάει στα 2,5 εκατ.), αλλά και τις ανανεώσεις που έγιναν (Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης) και θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες (Κουρμπέλης, αλλά και Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Τσέριν) είναι λίγο πάνω απ’ τα 20 εκατ. ευρώ με την εφορία.

Όπως αναφέρεται, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί ακόμη πιο δυναμικά στην εφετινή μετεγγραφική περίοδο, ρίχνοντας στην αγορά ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ πάνω σε αγορές και συμβόλαια νέων ποδοσφαιριστών.

Με 3-4 βασικές και πολύ πιο ποιοτικές επιλογές παικτών «πρώτης ταχύτητας» (συν άλλες 2-3 «συμπληρωματικές») που θα ανεβάσουν συνολικά το επίπεδο του δυναμικού του Παναθηναϊκού και θα τον κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό στη διεκδίκηση των μεγάλων στόχων που θα έχει και τη νέα χρονιά.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις