Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Ισοπαλία και νέα «γκέλα» για τους πρωτοπόρους της Super League 1

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Ισοπαλία και νέα «γκέλα» για τους πρωτοπόρους της Super League 1
ΦΩΤΟ intime

Μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό, ο Παναθηναϊκός έκανε νέα “γκέλα” ολκής κόντρα στον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για τη 15η αγωνιστική της Super League 1, καθώς έμεινε ξανά στο 1-1, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο από το 11ο λεπτό του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Γιοχού για φάουλ ως τελευταίος παίκτης στον Σπόραρ και μάλιστα δέχθηκε και γκολ από τον Λάρσον στο 59′, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει στη συνέχεια. Έσωσε πάντως, έστω τον ένα βαθμό, με γκολ του Ιωαννίδη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι “πράσινοι” παρέμειναν έτσι στην κορυφή της Super League 1, αλλά στο -4 από την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με τον Σπόραρ να “απειλεί” μόλις στο 3ο λεπτό με ένα σουτ που απέκρουσε ο Μανδάς. Ο Σλοβένος επιθετικός του “τριφυλλιού” έφυγε λίγο αργότερα και στην “πλάτη” της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά πριν βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ, ανετράπη από τον Γιοχού με τον διαιτητή να δείχνει κόκκινη κάρτα και να αποβάλλει τον αμυντικό των Κρητικών στο 11ο λεπτό, ως τελευταίο παίκτη στην άμυνα της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε έτσι με το αριθμητικό πλεονέκτημα από νωρίς στο ματς και λίγο έλειψε να ανοίξει και το σκορ από το φάουλ, αλλά ο Μάγκνουσον έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Παλάσιος και Χουάνκαρ “απείλησαν” με τη σειρά τους την εστία του Μανδά, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το… δρόμο προς τα δίχτυα, την ώρα που ο ΟΦΗ άρχισε να λειτουργεί καλύτερα στην άμυνα.

Οι “πράσινοι” αντίθετα, εμφάνισαν προβλήματα στην ανάπτυξή τους για ένα ακόμη ματς και ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με μία κεφαλιά του Σπόραρ, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μία καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Κουρμπέλη, ενώ ένα δυνατό σουτ του Παλάσιος στο 51′, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει, με τον Λάρσον να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να νικάει τον Μπρινιόλι, ο οποίος απέκρουσε μέσα από τη γραμμή της εστίας, όπως έδειξε το VAR. 

Το 1-0 των Κρητικών “πάγωσε” τη Λεωφόρο, αλλά και τους παίκτες του “τριφυλλιού”, οι οποίοι έδειξαν να μην έχουν πλάνο για να “διασπάσουν” την άμυνα των φιλοξενούμενων. Με το ματς να έχει και πολλές διακοπές, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε υπερβολικά να βρει ρυθμό στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία για ισοφάριση ήρθε στο 87′ από μία προσωπική ενέργεια και σουτ του Βαγιαννίδη, που απέκρουσε ο Μανδάς.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν πάντως να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, αφού από κάθετη πάσα του Βέρμπιτς, ο Ιωαννίδης πήρε ωραία την μπάλα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-1 στο ματς.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι και… ικανοποιημένος από την ισοπαλία, με βάση την εικόνα του στον αγώνα, κόντρα στους 10 παίκτες του ΟΦΗ. Οι “πράσινοι” έσωσαν έστω τον ένα βαθμό, αλλά με τη δεύτερη ισοπαλία του σε δύο συνεχόμενους αγώνες, επέτρεψαν στην ΑΕΚ να βρεθεί στο -4 από την κορυφή. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό στην προσπάθεια να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της Super League 1.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις