Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Αϊτόρ και Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Αϊτόρ και Ιωαννίδη
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο για τη 13η αγωνιστική της Super League 1 και επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μετά τις ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ, ο Παναθηναϊκός “καιγόταν” για ένα θετικό αποτέλεσμα και… ξέσπασε κόντρα στον ΟΦΗ με “τεσσάρα”. Ο Ιωαννίδης με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν ξανά ο κορυφαίος για τους “πράσινους” στην αναμέτρηση, ενώ δύο πανέμορφα τέρματα πέτυχαν οι Αϊτόρ και Παλάσιος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι έτσι μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League 1, περιμένοντας απώλειες βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία και του Ολυμπιακού στο Βόλο.

Το παιχνίδι

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με τους Κρητικούς να έχουν την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Ντίκο να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Λοντίγκιν σε σπουδαία απόκρουση στη γωνία του.

Αμέσως μετά, ο Τζούρισιτς είχε ένα καλό σουτ από μακριά στα χέρια του Μπάουμαν, ενώ στο 15′ ο Αράο πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να “κυριαρχεί” στη συνέχεια στο παιχνίδι και έφθασε να έχει 75% κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ στο 34′. Ο Ιωαννίδης “τσίμπησε” την μπάλα στην περιοχή, ο Πασσαλίδης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο διεθνής Έλληνας επιθετικός, για το 1-0 στο ματς.

Οι “πράσινοι” πήγαν έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια και “καθάρισαν” το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα και είχε δύο καλές στιγμές με τον Φελίπε να “αγγίζει” το γκολ στο 58′ με κεφαλιά, αλλά τον Λοντίγκιν να του λέει ξανά “όχι”.

Αμέσως μετά, ο Αϊτόρ ξέφυγε στον κενό χώρο, έκανε φοβερή ντρίπλα και άψογο τελείωμα προ του Μπάουμαν, για το 2-0 στην αναμέτρηση υπέρ του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο γκολ του “τριφυλλιού” έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς, η οποία κατάφερε όμως να βάλει και πρόωρο τέλος στο ματς στο 69′.

“Χτυπώντας” ξανά στον κενό χώρο, ο Ιωαννίδης “έσπασε” την μπάλα στον Παλάσιος και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 του Παναθηναϊκού στον αγώνα.

Οι “πράσινοι” δεν σταμάτησαν όμως ούτε στη συνέχεια και μετά από μία σειρά από κακές επιλογές στην αντεπίθεση, βρήκαν τελικά και ένα τέταρτο γκολ από βολέ του Λοντίγκιν.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” έκανε το γέμισμα από την εστία του και βρήκε τον Ιωαννίδη και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, για να πλασάρει αυτός αρχικά στο δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα, για το 4-0 στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε έτσι μία επιβλητική νίκη, η οποία και τον διατήρησε μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε κι άλλο πίσω στη “μάχη” για την πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν (78′ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64′ Μπερνάρ), Παλάσιος (78′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64′ Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (66′ Λάρσον), Βούρος, Πασαλίδης (40′ Καρώ), Θοράριρσον, Αμπάντα, Μεγιάδο (78′ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66′ Τοράλ), Φελίπε, Ντίκο (66′ Ριέρα).

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις