Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: “Έβρεξε” γκολ με… Μπεκ στο ΟΑΚΑ (pics)

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: “Έβρεξε” γκολ με… Μπεκ στο ΟΑΚΑ (pics)
ΦΩΤΟ Intime

Παναθηναϊκός και ΟΦΗ δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική των play off της Superleague και αυτό επέτρεψε ένα “ανοιχτό” ματς με φοβερό θέαμα και πέντε γκολ, μεταξύ των οποίων και το πρώτο του Μπεκ με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε τρεις φορές στο ματς, με τον ΟΦΗ να μη βρίσκει “απάντηση” την τρίτη εξ αυτών ούτε από τη “βούλα” του πέναλτι και τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν τελικά τη νίκη γοήτρου με 3-2, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να “απειλεί” πρώτος με Νέιρα και Φιγκεϊρέδο. Ο Παναθηναϊκός ήταν όμως αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον Ούφε Μπεκ να τελειώνει με ιδανικό διαγώνιο σουτ, την κάθετη πάσα του Κουρμπέλη στο 27′.

Τρία λεπτά μετά όμως, οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Φιγκεϊρέδο να βγαίνει ωραία στην «πλάτη» της άμυνας από ασίστ του Δεληγιαννίδη και νικάει με πλασέ τον Ξενόπουλο. Ο διαιτητής μέτρησε μάλιστα το γκολ, αφού έλεγξε και το VAR για οφσάιντ.

Ο “καταιγισμός” γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου συνεχίστηκε όμως, με τον Μακέντα να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Γουάιλι ένα λεπτό μετά και να κάνει το 2-1. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε και πάλι στο 38′ με την μπάλα να στρώνεται στον Βαζ από κόντρα μέσα στην περιοχή, για να “γράψει” αυτός το 2-2 με πλασέ από κοντά.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν όμως τελικά 3-2, αφού ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά δίχτυα στο 41′, με τον Χατζηγιοβάνη να στέλνει την μπάλα σε κενή εστία, μετά την εκπληκτική σέντρα… μισό γκολ του Μακέντα.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε όμως πλήρως. Οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμούς και παρότι το ματς συνέχισε να είναι “ανοιχτό”, οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Στο 74′ ο ΟΦΗ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Δελιγιαννίδη να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ. Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε όμως ο Φιγκεϊρέδο στις καθυστερήσεις. Οι κρητικοί κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Κολοβέτσιου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Ξενόπουλο και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία.

Το 3-2 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει με νίκη τη σεζόν στο τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του και τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει την έξοδό του στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Παναθηναϊκός (Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Σερπέζης (58’ Κολοβός), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79’ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις