Κυριακή, 2 Ιουν.
31oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία μετά από φοβερό παιχνίδι με κερδισμένους τους Πειραιώτες που βγήκαν στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία μετά από φοβερό παιχνίδι με κερδισμένους τους Πειραιώτες που βγήκαν στην Ευρώπη
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, αλλά έμεινε στην ισοπαλία με 2-2 κόντρα στον Ολυμπιακό στη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πια νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για να βγει στην Ευρώπη.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα και ωραίο σουτ του Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα νίκης στη Λεωφόρο, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε… ψυχή και έφθασε στην ισοφάριση με γκολάρα του Ποντένσε και ένα δεύτερο του Γιόβετιτς λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Οι Πειραιώτες έμειναν έτσι στην τρίτη θέση και “σφράγισαν” την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ οι “πράσινοι” πρέπει πια να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας για να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4′ ο Γερεμέγιεφ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, με το πλασέ του να γίνεται υπό το μαρκάρισμα του Κάρμο και να σταματάει πάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με νέο χαμένο τετ-α-τετ, ακόμη πιο “καθαρό”, στο 26′ και άσχημη προβολή στο 29′ μετά από γύρισμα από δεξιά. Ο Ολυμπιακός “απάντησε” αμέσως μετά με τον Καρβάλιο να παίρνει την κεφαλιά εξ επαφής από σέντρα του Ροντινέι, αλλά να αστοχεί υπερβολικά. 

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό όμως και ο Παναθηναϊκός είχε δύο ακόμη καλές φάσεις με “βολίδα” του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Τζολάκης με το ένα χέρι και σουτ του Μπακασέτα που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός “άγγιξε” το γκολ με πλασέ του Ποντένσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά αμέσως μετά το Ρίτσαρντς ανέτρεψε τον Μαντσίνι και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι.

Ο Μπακασέτας το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ματσάρα είχαμε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως και είχε διπλή ευκαιρία με Ιμπόρα και Ελ Κααμπί να μην μπορούν να σκοράρουν με σουτ μέσα από την περιοχή στην ίδια φάση.

Ο Παναθηναϊκός “απείλησε” από την πλευρά του με σουτ του Μπακασέτα και βρήκε δεύτερο γκολ με τον Μπερνάρ να πιάνει φοβερό σουτ στο 59′ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς.

Οι “πράσινοι” βρέθηκαν με μεγάλο προβάδισμα στο ματς, αλλά ακολούθησε ένα σόου από τον Ποντένσε, που έφερε τον Ολυμπιακό μέχρι την ισοφάριση. Ο Πορτογάλος είχε δοκάρι στο 70′ και σκόραρε με “αδιανόητη” λόμπα για το 2-1 στο 74′.

Ακολούθησε και μία ασίστ του Ποντένσε στον Γιόβετιτς στο 81′, για να κάνει ο Μαυροβούνιο με κεφαλιά το 2-2 και να “παγώσει” τη Λεωφόρο, δίνοντας προβάδισμα στους Πειραιώτες για την τρίτη θέση.

Λίγα λεπτά μετά όμως, ο Ποντένσε δέχθηκε και κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή για μία αγκωνιά σε διεκδίκηση κεφαλιάς, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το… έργο του με αποβολή, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες για το 11λεπτο των καθυστερήσεων.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί και το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στους Πειραιώτες το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” και αφήνοντας τους “πράσινους” με το άγχος της εξόδου της Ευρώπης, μέσα από το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν – Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Βέρμπιτς)– Πέρεθ, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μπακασέτας – Μπερνάρ (77’ Ζέκα), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι)– Έσε, Όρτα (61’ Ζέλσον), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα) – Φορτούνης (61’ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις