Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Λόγοι για να χαρούν και να προβληματιστούν

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πέρασε και το τελευταίο ντέρμπι “αιωνίων” για τον Ιανουάριο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 72-59 στο ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση με αρκετά σημεία που πρέπει να προσεχθούν…

Και το ματς της Δευτέρας (30/01) ήταν απολαυστικό. Ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε για να φτάσει στη δεύτερη σερί του νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και τα κατάφερε. Με το αποτέλεσμα αυτό οι “πράσινοι”… έπιασαν του πρωταθλητές στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan.gr Basket League και ελπίζουν σε ένα “ερυθρόλευκο”… στραβοπάτημα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, για να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ (ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε το +25 του ΣΕΦ).

Το “τριφύλλι” έδειξε μεγάλο πάθος στην άμυνα του (μεγάλη η συνεισφορά του Παππά σε αυτό τον τομέα), ενώ είδε το καλάθι σαν… βαρέλι από τη γραμμή του τρίποντου, κάτι που του έδωσε το ντέρμπι. Με 12/31 “πράσινα” τρίποντα και εξαντλητική άμυνα (10 κλεψίματα) δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.

Φυσικά, δεν του έλειψαν και οι ηγέτες. Έχοντας για “εκτελεστές” τους Ρίβερς (26π.), Σίνγκλετον (20π.) και Τζέιμς (12π.), τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα.

Το σύνολο του Πασκουάλ είναι ακόμα υπό… κατασκευή και παρόλο που πήρε τη νίκη, έδειξε να υστερεί σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Δεν έχει γίνει ακόμα ΟΜΑΔΑ. Ο Καταλανός δεν έχει παρουσιάσει ακόμα αποτέλεσμα στον τομέα της οργανωμένης ανάπτυξης και από τη στιγμή που ο Καλάθης δεν είναι σε καλή κατάσταση για να οργανώσει τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα γίνονται… άναρχα. Ευτυχώς για τους “πράσινους”, τα περιφερειακά σουτ έπεσαν σαν “μαχαιριές” σε όποια προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Απ’ την άλλη, οι “λαβωμένοι” Πειραιώτες έκαναν ό, τι μπορούσαν. Λοτζέσκι και Γιανγκ έμειναν στα “πιτς”, ο Μάντζαρης αγωνίστηκε με ένεση, ενώ και ο Πρίντεζης αγωνίστηκε και αυτός προερχόμενος από τραυματισμό.

Μέσα σε όλα αυτά, προστέθηκε και η απώλεια του Βασίλη Σπανούλη, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έδωσε ρεσιτάλ αστοχίας από τα 6.75 (4/18), υπέπεσε σε 14 λάθη, ενώ όποτε έπαιρναν την μπάλα στα χέρια τους οι Μπιρτς, Γουότερς και Αγραβάνης, η επίθεση ήταν εξ αρχής χαμένη. Γενικά, οι φιλοξενούμενοι του χθεσινού ντέρμπι είχαν κάποιες στιγμές… διάλυσης

Ωστόσο, η εικόνα ομάδας που παρουσίασε και πάλι και το πείσμα των Πρίντεζη (14π.), Παπανικολάου (13π. με 3 φάουλ από το ημίχρονο) και Μιλουτίνοφ κράτησε τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό μέχρι το 30΄ (48-45), ενώ τον βοήθησε να μην χάσει τη διαφορά του +25 από τη νίκη του στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ. Άξιο αναφοράς, πως ο Σέρβος σέντερ πήγε πολύ καλά κόντρα στον -σε ένα ακόμα αγώνα- κακό Μπουρούση.

Ο Ολυμπιακός καλείται να δει μόνο τα θετικά του ντέρμπι, να βελτιώσει την περιφερειακή του άμυνα, που του έκανε τεράστια ζημιά, να προσπαθήσει να… ζήσει και πάλι με τις απουσίες από τραυματισμούς και να πάει στο Καζάν για ένα ακόμα “διπλό” στην Euroleague που θα του φτιάξει την ψυχολογία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε