Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο “αιώνιο” ντέρμπι της σεζόν! Τα “φώτα” της Euroleague στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο “αιώνιο” ντέρμπι της σεζόν! Τα “φώτα” της Euroleague στο ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 2, newsit.gr) τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων” τη φετινή σεζόν αλλά και για το 15ο στην ιστορία ευρωπαϊκό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 3-2 και θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν την τέταρτη νίκη τους στη διοργάνωση.

Οι “πράσινοι” είναι αυτοί που “καίγονται” περισσότερο για τη νίκη, μιας κι αγωνίζονται στην έδρα τους και δεν επιθυμούν να χάσουν για δεύτερη σερί φορά μπροστά στον κόσμο τους. Από την πλευρά τους, οι “ερυθρόλευκοι” ασφαλώς και θέλουν πολύ το “διπλό”, αλλά είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, μιας κι έχουν βγάλει δύσκολο πρόγραμμα, ενώ ήδη έχουν πανηγυρίσει δύο σπουδαία “διπλά” στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, σε αντίθεση μ’ αυτή του Ντέβιντ Μπλατ, η οποία αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς.

Τι λέει η παράδοση

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το ΟΑΚΑ, έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο, την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού, στη Euroleague. Για την 24η αγωνιστική, στις 2 Μαρτίου 2018, οι Πειραιώτες νίκησαν με 87-85 κι ενώ στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με 71-71.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη στις 14 συναντήσεις των δύο ομάδων και 3η στην έδρα του Παναθηναϊκού. Όμως νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου 2017, για την 6η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό «διπλό» του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η νίκη των «πρασίνων» με 70-62 στο ΣΕΦ τότε, εκτός από πρώτη στην έδρα των «ερυθρόλευκων» ήταν η 4η του Παναθηναϊκού επί του «αιώνιου» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε αυτές τις 14 φορές που η Ευρώπη παρακολούθησε μία «μάχη» ανάμεσα στις δύο ελληνικές ομάδες οι τρεις ήταν σε ημιτελικό φάιναλ φορ (1994, 1995 και 2009).

Το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)            116-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)             66-87
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)                   85-90
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)              90-94

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                                        21:00
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας       6-0
Ρεάλ Μαδρίτης      6-0
Φενερμπαχτσέ       4-1
Αρμάνι Μιλάνο      4-2
Αναντολού Εφές     4-2
Ολυμπιακός         3-2
Μπαρτσελόνα        3-2
Παναθηναϊκός       3-2
Μπάγερν Μονάχου    3-3
Ζαλγκίρις Κάουνας  2-3
Μπασκόνια          2-3
Κίμκι              1-4
Γκραν Κανάρια      1-5
Νταρουσαφάκα       1-5
Μακάμπι Τελ Αβίβ   1-5
Μπούντουτσνοστ     0-5

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις