Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: On fire! Ο Μπεργκ κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οργιάζει εντός αγωνιστικών χώρων! Εδώ και δυο μήνες ο Μάρκους Μπεργκ βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, “ματώνοντας” τα αντίπαλα δίχτυα. Την… πλάτη του Σουηδού επιθετικού βλέπουν Μέσι και Λεβαντόφσκι.

Το 2017 είναι μια εκπληκτική χρονιά για τον Μάρκους Μπεργκ. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, ο Μπεργκ έφτασε τα 15 στη Superleague μέσα στο 2017, επίδοση που τον βάζει στην κορυφή των σκόρερ σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με τον Μπας Ντοστ της Σπόρτινγκ Λισαβόνα!

Πίσω από τον Μπεργκ βρίσκεται ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι (13 σε 12 ματς ), ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (12 σε 10 ματς), που πέτυχε τρία γκολ στη νίκη (6-0) απέναντι στην Αουγκσμπουργκ. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Αυστραλός Τζέιμι ΜακΛάρεν της Μπρίσμπέιν Ρόαρ 12 γκολ σε 12 ματς.

Να αναφέρουμε πως στα 8 τελευταία ματς που ο Σουηδός επιθετικός έχει αγωνιστεί (συμπεριλαμβανομένου και αυτού με την εθνική ομάδα της πατρίδας του) έχει σκοράρει στα 7, πετυχαίνοντας 12 τέρματα. Η Ξάνθη ήταν η μοναδική ομάδα που -στα Πηγάδια- κατάφερε να μην δεχθεί γκολ από τον φορ του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, έφτασε τα 27 γκολ συνολικά στη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, επίδοση που είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα του σε μία αγωνιστική περίοδο (το ρεκόρ του ήταν 26 γκολ από τη σεζόν 2008-09 με τη φανέλα της ολλανδικής Γκρόνιγκερ).

Τα γκολ που πέτυχε ο Μπεργκ στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις:

Χατ-τρικ στο 4-0 με τον Παναιτωλικό στις 12 Φεβρουαρίου
Γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης στο 5-0 στις 18 Φεβρουαρίου
Χατ τρικ στο 5-0 με τη Βέροια στις 4 Μαρτίου
Γκολ στην ισοπαλία (1-1) με τον Ηρακλή στις 11 Μαρτίου
Το γκολ της νίκης επί του Ολυμπιακού (1-0) στις 19 Μαρτίου
Γκολ στο 4-0 της Σουηδίας επί της Λευκορωσίας στις 25 Μαρτίου
Δύο γκολ στο 3-2 επί της ΑΕΚ στις 2 Απριλίου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε