Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Με τριάρα «άνθισε» ευρωπαϊκό Τριφύλλι στη Λεωφόρο (videos)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Με τριάρα «άνθισε» ευρωπαϊκό Τριφύλλι στη Λεωφόρο (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ της ισοπαλίας στην Τρίπολη και με μεγάλη αποτελεσματικότητα επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στη δεύτερη αγωνιστική των play off της Superleague.

Οι “πράσινοι” είχαν τη συνήθη τακτική τους στην άμυνα και κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη ευκαιρία τους στην επίθεση, με τον Μακέντα να βρίσκει ξανά δίχτυα, από ασίστ του Χατζηγιοβάνη. Οι Θεσσαλονικείς “πίεσαν” στη συνέχεια, αλλά μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες “καθάρισε” το ματς για το Τριφύλλι στη Λεωφόρο. Ο Αϊτόρ έβαλε μάλιστα και το “κερασάκι στην τούρτα”, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ με φοβερή ενέργεια στην αντεπίθεση.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Ο Παναθηναϊκός μείωσε έτσι στον ένα βαθμό τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ και προσπέρασε προσωρινά την ΑΕΚ, δείχνοντας ικανός να “κλέψει” μία θέση για την Ευρώπη.

Το ματς

Από την αρχή του ματς ο ΠΑΟΚ φαινόταν αποφασισμένος να «πνίξει» τον Παναθηναϊκό, αφού πίεσε ψηλά στο γήπεδο αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη και χαμένες μπάλες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άγγιξε το γκολ στο 15′ όταν ο Ζίβκοβιτς ξέφυγε και έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία, αλλά ο Σφιντέρφσκι για λίγο δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν την πίεση όσο περνούσε η ώρα και στο 32′ ένα λάθος του ΄Σενκεφελντ έδωσε τη δυνατότητα στον Μουργκ να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του. Μέχρι το 38′ ο Παναθηναϊκός δεν είχε επισκεφτεί την περιοχή του Πασχαλάκη και το κόρνερ που κέρδισε ο Μαουρίσιο του έδωσε αυτή την ευκαιρία. 

Από εκεί ξεκίνησε η φάση, που κατέληξε στον Μακέντα, ο οποίος μετά από εξαιρετική σέντρα του Χατζηγιοβάνη στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι» στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή του Διούδη επειχειρώντας γεμίσματα, αλλά παρά την πίεση δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη ευκαιρία και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να “πιέσει” για την ισοφάριση, με την πρώτη καλή ευκαιρία του να έρχεται όμως στο 66′ όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Κρέσπο στο ένα μέτρο από την εστία, αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη, που απέκρουσε με τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να “ξυπνάει” από την ευκαιρία και άρχισε να βγαίνει και στην επίθεση. Στο 74′ ο Μακέντα δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά μία ακόμη ωραία σέντρα του Χατζηγιοβάνη, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Νιας κέρδισε φάουλ στην αντεπίθεση και ο Βιγιαφάνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση, για το 2-0, που “καθάρισε” και το ματς.

 

Η αποτελεσματικότητα του Τριφυλλιού άγγιξε μάλιστα το απόλυτο, όταν στο 85′, ο Αϊτόρ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, “χόρεψε” τον Ροντρίγκο στην αντεπίθεση και με ωραία ενέργεια και σουτ, πέτυχε και τρίτο γκολ για την ομάδα του.

Οι “πράσινοι” πανηγύρισαν έτσι την πρώτη τους νίκη στα play off της Superleague, προσπέρασαν την ΑΕΚ στη βαθμολογία και πλησίασαν τον ΠΑΟΚ στον ένα βαθμό, βάζοντας… φωτιά στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Νιάς (87’ Καμπετσής), Μαουρίσιο (74’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Μακέντα (78’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μουργκ (62’ Τζόλης), Σβιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ), Ζίβκοβιτς.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις