Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο Διούδης άντεξε το “σφυροκόπημα” με… κερδισμένη την ΑΕΚ (pics)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο Διούδης άντεξε το “σφυροκόπημα” με… κερδισμένη την ΑΕΚ (pics)
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ “σφυροκόπησε” τον κακό Παναθηναϊκό για μια ώρα αγώνα, αλλά ο Διούδης αποδείχθηκε… ανίκητος και με εξαιρετικές αποκρούσεις “κράτησε” το 0-0 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν έτσι ισόπαλοι στη δεύτερη αγωνιστική των play off της Superleague, με κερδισμένη την… ΑΕΚ, η οποία και έχει πλέον την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με μία αντικατάσταση της τελευταίας στιγμής, αφού ο Νατζ υπέστη θλάση στην προθέρμανση και ο Μπουζούκης πέρασε στη θέση του. Η αλλαγή πλάνων φαίνεται να επηρέασε τους “πράσινους”, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο από τα πρώτα λεπτά.
 

Οι φιλοξενούμενοι “κυριάρχησαν” στο γήπεδο και “απείλησαν” αρκετές φορές την εστία των “πρασίνων”. Μόλις στο 3′ το σουτ του Μπίσεσβαρ κόντραρε και πέρασε “σύριζα” από το δοκάρι, ενώ στο 6′ από ωραία ενέργεια του Πέλκα, ο Λημνιός βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει από κοντά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να “πιέζει” τους γηπεδούχους που έδειχναν να τα έχουν… χαμένα στην άμυνά τους και ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή, αφού “έσωσε” την ομάδα του και σε σουτ των Βιεϊρίνια (12′) και Λημνιού (27′). Στο 34′ ο Πέλκας έστειλε με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά την μπάλα στην “οροφή” των δικτύων και έτσι το 0-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μια τελική από στημένη μπάλα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να χάνει απίθανη ευκαιρία μόλις στο 47′ με τον Πέλκα να μην μπορεί και πάλι να νικήσει τον Διούδη σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού έφθασε τις 7 επεμβάσεις πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, σταματώντας και τα σουτ των Άκπομ και Λάμπρου σε αντεπιθέσεις της ομάδας του Φερέιρα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε” αισθητά και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης και μάλιστα για τον Παναθηναϊκό. Ο Κολοβός έκανε σουτ από αριστερά και ο Καμπετσής “πετάχτηκε” στην πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την με μία επαφή, ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μια “χρυσή” ευκαιρία για διπλό στα play off και να δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ αύριο (14/06, 19:15, LIVE από το Newsit.gr) να τον προσπεράσει στη βαθμολογία της Superleague και να γίνει φαβορί για το δεύτερο “εισιτήριο” για το Champions League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (73’ Καμπετσής), Ζαχίντ (46’ Αγιούμπ), Μπουζούκης (87’ Κολοβός), Μακέντα (87’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης (58’ Ανουάρ).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46’ Μάτος), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (86’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Λημνιός (86’ Μαουρίτσιο), Πέλκας (78’ Ροντρίγκο), Μπίσεσβαρ (46’ Λάμπρου), Άκπομ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις