Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Πιο “Θεαματικός Παίκτης” της σεζόν ο Μάικ Τζέιμς

Παναθηναϊκός: Πιο “Θεαματικός Παίκτης” της σεζόν ο Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο νικητής του βραβείου του Πιο Θεαματικού Παίκτη της σεζόν 2016-17, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΣΑΚΕ.

 Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την προσεχή σεζόν θα αγωνίζεται στους Φοίνιξ Σανς, συγκέντρωσε την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων τόσο των προπονητών και των αρχηγών των 14 ομάδων της Α1, όσο και των δημοσιογράφων. Στην ψηφοφορία των φιλάθλων ο Αμερικανός γκαρντ βγήκε δεύτερος, με 17 ψήφους διαφορά, από τον -μέχρι πρότινος- συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Τζέιμς Γκιστ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Παρότι έχει ύψος μόλις 1μ.85 ο Μάϊκ Τζέϊμς αναδείχθηκε Πιο Θεαματικός Παίκτης της Α1 ανδρών για την σεζόν 2016-17, χάρις στις σπουδαίες αθλητικές ικανότητες του και την τεχνική του. Ο Αμερικανός γκαρντ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ, που διαμορφώνουν σε ποσοστό 60% το τελικό αποτέλεσμα. Συγκέντρωσε 16 προτιμήσεις έναντι 5 του δεύτερου και συμπαίκτη του στους «πράσινους» Κένι Γκάμπριελ.

Με μεγάλη διαφορά πρώτος ήταν ο Τζέϊμς και στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων. Πήρε 21 ψήφους με τον Γκάμπριελ να είναι ξανά δεύτερος με 6.

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο 27χρονος γκαρντ ήταν δεύτερος με 271 ψήφους και ποσοστό 19,75% με τον, επίσης, συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Τζέϊμς Γκιστ να συγκεντρώνει 17 παραπάνω προτιμήσεις (288) και ποσοστό 20,99% και να αναδεικνύεται πρώτος.

O Μάικ Τζέϊμς έχει ιδιαίτερη σχέση με την Α1 ανδρών. Και τις δύο φορές που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα η καριέρα του… εκτοξεύτηκε. Υπέγραψε στον Κολοσσό Ρόδου το καλοκαίρι του 2014, προερχόμενος από την κροατική ΚΚ Ζάγκρεμπ, την ισραηλινή Χαποέλ Γκιλμπόα Γκαλίλ και την ιταλική ομάδα της Α2 Παφόνι Ομέγκνα και μόλις ύστερα από 8 αγώνες στην Α1 ανδρών με μέσο όρο 21 πόντους πήρε μεταγραφή για την Ευρωλίγκα και την Μπασκόνια.

Επέστρεψε το 2016 στην Ελλάδα και συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Μετά την σεζόν του στους “πράσινους” που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του νταμπλ, είναι εδώ και λίγες ημέρες παίκτης των Φοίνιξ Σανς και θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο NBA την καινούργια αγωνιστική χρονιά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε