Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Πρώτος στόχος ο Πιερ Τζάκσον (video)

Παναθηναϊκός: Πρώτος στόχος ο Πιερ Τζάκσον (video)

Ο Παναθηναϊκός σαρώνει την αγορά, προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του Νικ Καλάθη στη θέση του πλέι μέικερ, με τους “πράσινους” να έχουν σαν πρώτο στόχο τον Πιερ Τζάκσον.

Μετά το “ναυάγιο” με τον Λαπροβίτολα, ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι στην αγορά για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ, ρίχνοντας… δίχτυα και στην Αμερική.

Σύμφωνα με τη Live Sport, πρώτος στόχος του “τριφυλλιού” είναι πλέον ο Πιέρ Τζάκσον. Το γεγονός ότι διαθέτει εμπειρία από την Ευρωλίγκα έκανε τον 29χρονο γκαρντ να κερδίσει πόντους έναντι του Τζος Γκρέι και οι «πράσινοι» φέρονται έτοιμοι να περάσουν σε διαπραγματεύσεις μαζί του για να τον αποκτήσουν.

Ποιος είναι ο Τζάκσον

Ο Τζάκσον είναι 29 ετών. Αποφοίτησε από το Baylor το 2013 κι επιλέχθηκε στο νούμερο 43 του ντραφτ από τους Σίξερς αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ πέρα από οκτώ εμφανίσεις με τους Μάβερικς τη σεζόν 2016/17. 

Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί για λίγους μήνες με τη Φενέρμπαχτσε το 2014, με την Τσεντεβίτα τη σεζόν 2016-17 και με τη Μακάμπι τη σεζόν 2017-2018, με την οποία είχε 14,5 πόντους (86,2% βολές, 44,6% δίποντα, 36,7% τρίποντα), 4,2 ασίστ, 2,9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2,7 λάθη σε 25:38 κατά μέσο στην Ευρωλίγκα, ενώ κατέκτησε το νταμπλ στο Ισραήλ.

Έχει αγωνιστεί ακόμα στην Κίνα με τους Ντράγκονς και τους Σενζέν Λέοπαρντς, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η θυγατρική των Λέικερς στην G League, South Bay Lakers. 

Ο Τζάκσον είναι δεινός σκόρερ και καλός δημιουργός, ωστόσο υστερεί στην άμυνα, μιας κι έχει ύψος μόλις 1,80μ.

Δείτε τον εν δράσει:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις