Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ρεάλ, Πασκουάλ: “Σημαντική η κάθε λεπτομέρεια”

Παναθηναϊκός – Ρεάλ, Πασκουάλ: “Σημαντική η κάθε λεπτομέρεια”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Οι Τσάβι Πασκουάλ, Νικ Καλάθης και Ίαν Βουγιούκας εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό Superfoods στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιηθήκε σήμερα (16/4) το μεσημέρι εν όψει της πρώτης αναμέτρησης της προημιτελικής φάσης της Euroleague με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης (17/4, 21.15).

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Τα πάντα είναι σημαντικά. Όταν βρίσκεσαι στα Final 4, μια λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τον αγώνα και τη σειρά. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι σημαντική, κυρίως όταν παίζεις το πρώτο ματς στην έδρα σου».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ελπίζω ο Γιούλ να γίνει καλά όσο το δυνατόν συντομότερα. Ξέρουμε τη Ρεάλ, είναι μια ομάδα από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας για να δείξουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ. Η ποιότητά τους είναι εκπληκτική και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα, να ελέγξουμε τα λάθη και να είμαστε καλοί στην επίθεση, όπου θα πρέπει να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ».

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε και στους περσινούς προημιτελικούς με την Φενέρμπαχτσε: «Νομίζω πως πέρυσι ήμασταν καλοί, όμως χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα με την Φενέρ, όταν οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν στο ματς. Είχαν και έναν εξαιρετικό Κάλινιτς. Και στο δεύτερο ματς παίξαμε πολύ καλά, όμως η Φενέρ ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Θα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας. Κάθε ματς θα είναι διαφορετικό σε αυτή τη σειρά».

Ο Νικ Καλάθης τόνισε από την πλευρά του: «Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πάμε στο Final 4. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κερδίσουμε το πρώτο ματς και να προστατεύσουμε την έδρα μας. Θα παίξω όπως παίζω και θα βοηθήσω την ομάδα μου. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αν παίξουμε όπως μπορούμε θα πάρουμε την πρόκριση. Δεν έχει να κάνει με εμένα. Όλοι μαζί πρέπει να παίξουμε καλά».

Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στο «κλειδί» των αναμετρήσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Το μεγαλύτερο πράγματα είναι η άμυνα. Είναι μια ισπανική ομάδα και θα πρέπει να κοντρολάρουμε την επίθεσή τους. Θα πρέπει να ελέγξουμε και τον ρυθμό τους. Η Ρεάλ έχει πολλές επιλογές στο σκοράρισμα και θα πρέπει να σταματήσουμε τους σκόρερ της».

Τέλος, μίλησε για την ψυχολογία αυτών των αναμετρήσεων: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπορείς να κερδίσεις με 50 πόντους ή να χάσει με 50 πόντους, όμως το επόμενα ματς θα είναι διαφορετική υπόθεση. Έχουμε παίκτες που έχουν εμπειρία από αυτές τις αναμετρήσεις».

Από μέρους του ο Ίαν Βουγιούκας είπε:  «Είμαστε τυχεροί γιατί κυνηγήσαμε το πλεονέκτημα έδρας μέχρι την τελευταία στιγμή και τα καταφέραμε. Μας το χάρισε Ολυμπιακός ή Ζάλγκιρις. Θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε φάση, για να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο ματς».

Στη συνέχεια ο Βουγιούκας υπογράμμισε: «Ο Παναθηναϊκός έχει χρόνια να πάει στο Final 4, αλλά κάθε χρόνο έχει στόχο να κερδίσει την διοργάνωση. Είμαστε στο καλύτερο σημείο που μπορούσαμε να είμαστε. Θέλουμε να πάρουμε τις νίκες στην έδρα μας και να πάμε στο Final 4».

Ο Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε και στον Νικ Καλάθη: «Αν πάει ο Νικ πάει καλά, έχουμε πιο εύκολα καλάθια. Είναι ο ηγέτης μας, ο μπροστάρης μας. Τον θέλουμε στα ματς με τη Ρεάλ που έχει τόση ποιότητα. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ο καθένας θα παίξει τον ρόλο του. Ο Ντόστανιτς είναι σημαντικός και αυτός για τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Ταβάρες: «Θα τρέξουμε. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως καρφώνει, χωρίς να πηδήξει. Έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα να μην μας κάνει ότι και στη Μαδρίτη. Να βγάλουμε έναν τέτοιο γίγαντα εκτός παιχνιδιού».

Τέλος, μίλησε και για τους φιλάθλους του «τριφυλλιού»: «Ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θα που θα είναι κοντά μας».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις