Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πασκουάλ: “Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας για νίκη”

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πασκουάλ: “Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας για νίκη”

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε κι έχει επικεντρωθεί στην αυριανή (19/1, 21:15) αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, για τη 19η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Τσάβι Πασκουάλ, Κέι Σι Ρίβερς και  Ίαν Βουγιούκας εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό Superfoods στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague (19/1, 21.15).

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα ελπίζω ότι τελείωσε αυτό το παιχνίδι για εκείνους κι αύριο θα ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα (σ.σ. γέλια). Κατά δεύτερον ξέρουμε ότι πρέπει να επανακτήσουμε την ψυχολογία μας γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Χθες παίξαμε πολύ καλά αλλά δεν ήταν αρκετό, είχαμε τις ευκαιρίες μας για να νικήσουμε. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας και να επανέλθουμε και σωματικά μετά το ταξίδι που κάναμε. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία ακόμα σπουδαία ομάδα που προηγείται στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας. Ξέρουμε ότι παίζουν με ψηλά σχήματα. Με τρεις ή τέσσερις παίκτες που αλλάζουν πάντα και θα πρέπει να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Από την άλλη παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας που είναι ενθουσιώδεις και θεωρώ ότι θα έχουμε τις ευκαιρίες μας για νίκη».

Για τον ρυθμό που θα έχει το αυριανό παιχνίδι με δεδομένο ότι θα υπάρχει και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο: «Ο ρυθμός πάντα είναι σημαντικός και είναι διαφορετικό να παίζεις εντός ή εκτός έδρας. Θεωρώ ότι η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ καλά στην τρανζίσιον επίθεση, αλλά κι εμείς μπορούμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης. Οι δύο ομάδες έχουν ίδια ταυτότητα στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα. Στην έδρα μας θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα και να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό».

Για το αν θα προτιμούσε να σταματήσει τον Ροντρίγκεθ ή τον Ντε Κολό: «Και τους δύο γιατί είναι μεταξύ των πέντε καλύτερων παικτών στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ έχει εκπληκτικό ρόστερ. Είναι οι βασικοί δημιουργοί της ομάδας αλλά και οι βασικοί σκόρερ και είναι δύσκολο να βρεις άλλους παίκτες σαν αυτούς στην Ευρώπη. Έχουν σπουδαία ποιότητα και μπορούν να καταστρέψουν τα σχέδια που θα κάνουν οι αντίπαλοι γι’ αυτούς, καθώς έχουν μεγάλη ποιότητα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να παλέψουμε, να έχουμε συγκέντρωση και να δεχτούμε ότι διαθέτουν ποιότητα. Το πλάνο μας είναι να μείνουμε στο παιχνίδι κι αν έχουμε ευκαιρία για τη νίκη να την πάρουμε»

Ρίβερς: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”

O Κέι Σι Ρίβερς δήλωσε: «Μπαίνοντας σε αυτή την εβδομάδα ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό και προσπαθούμε να πάρουμε όσες ανάσες μπορούμε. Σίγουρα είναι δύσκολη περίοδος, με τους αγώνες και τα ταξίδια, όμως γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είναι η Ευρωλίγκα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη δουλειά μας».

Για το αν μπορεί άμεσα ο Παναθηναϊκός Superfoods να αφήσει πίσω του την Φενέρ και να στραφεί στην ΤΣΣΚΑ:«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπου μπορούσαμε να νικήσουμε. Μια κατοχή μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με την ΤΣΣΚΑ, μπροστά στον κόσμο μας και να υπερασπιστούμε την έδρα μας».

Για το αν το 9/9 στο ΟΑΚΑ μπορεί να γίνει 10/10: «Όλα είναι πιθανά. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε».

Για αν η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ είναι τεστ που δείχνει αν ο Παναθηναϊκός Superfoods  είναι ομάδα Final-4: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για Final-4 ακόμα. Είναι Ευρωλίγκα και όλοι μπορούν να τους νικήσουν όλους. Πιστεύουμε ότι είμαστε ομάδα Final-4. Παίζουμε καλά και είμαστε σε καλή θέση. Θέλουμε να ανέβουμε στην κατάταξη. Ακόμα δεν μπορούμε να κοιτάμε το Βελιγράδι, αλλά αυτό που είναι μπροστά μας κι αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ».

Βουγιούκας: “Ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε ομάδα για το φάιναλ φορ”

Τέλος, ο Ίαν Βουγιούκας είπε: «Αντέχουμε, είμαστε μία ομάδα που έχει χτιστεί να παίζει με τέτοιους αντιπάλους. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ειδικά μετά τη Φενέρ αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αύριο. Το καλό με το νέο format της Ευρωλίγκας είναι ότι δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Ξέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ έχουμε ως τώρα το απόλυτο των νικών και θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Σίγουρα είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε ομάδα για το φάιναλ φορ. Αν θέλουμε να τερματίσουμε στην τετράδα αυτές τις ομάδες πρέπει να τις κερδίζουμε στην έδρα μας».

Όσο για το ποιους παίκτες πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» υπογράμμισε: «Είναι πολλοί οι παίκτες που πρέπει να προσέξουμε, το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ είναι πλούσιο. Πρέπει λοιπόν να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις