Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: Τεράστια γκέλα για τους πράσινους με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: Τεράστια γκέλα για τους πράσινους με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός “αυτοκτόνησε” στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε στο 0-0 με τους Θεσσαλούς στη Λεωφόρο, με τον Σπόραρ να αστοχεί σε πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την “γκέλα” της χρονιάς στη Λεωφόρο, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Βόλο στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1.

Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στα πλέι οφ και έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου, χάνοντας βαθμούς που δύσκολα θα χάσουν οι υπόλοιπο διεκδικητές του τίτλου.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες, καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο στα δίχτυα ούτε με πέναλτι! Οι πράσινοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Κλέιμαν, ο οποίος ήταν ο MVP του αγώνα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «μουδιασμένα» τον αγώνα και δεν φάνηκε να έχει στην αρχή καθαρό μυαλό. Στο 8’ από καταπληκτική μπαλιά του Μαντσίνι και κίνηση του Ιωαννίδη στην πλάτη της άμυνας, ο 23χρονος φορ του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε θέση βολής από πολύ πλάγια θέση και πλάσαρε λίγο άουτ.

Οι «πράσινοι» άρχισαν μετά το 20λεπτο να είναι πολύ πιο επιθετικοί και να ψάχνουν με υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας το γκολ. Στο 23’ από κάθετη του Σάρλια και πάσα του Μαντσίνι, ο Τσέριν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε απ’ τον Κλέιμαν στο πλασέ που επιχείρησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χουάνκαρ ήρθε… φάτσα με το τέρμα, όμως το πλασέ του με το «κακό» πόδι, το δεξί πέρασε άουτ.

Στο 26’ ο γκολκίπερ του Βόλου μπλόκαρε το σουτ του Τσέριν, ενώ στο 34’ από χαμηλή σέντρα του Μαντσίνι, ο Παλάσιος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα έπρεπε για να την στείλει στα δίκτυα, έχοντας πάρει θέση μέσα στη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπλόκαρε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο οποίος έδειχνε για πολύ ώρα «βραχυκυκλωμένος» και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στο 72’ ο Κλεϊνχέισλερ βρήκε λίγο χώρο κι εκτέλεσε έξω απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ ξανά ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός είχε σουτ πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στο 79’ ο Κουρμπέλης με το πείσμα του «πάτησε» μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του με το αριστερό πέρασε άουτ, για να έρθει στο 89’ η διπλή χαμένη ευκαιρία του Παλάσιος -μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- απ’ τη μικρή περιοχή, ο οποίος δύο φορές δεν «σημάδεψε» σωστά με το κεφάλι, επιτρέποντας στην άμυνα του Βόλου να διώξει.

Στο 90’+4’ ο Λούνα έκανε χέρι σε γύρισμα του Παλάσιος κι ο διαιτητής Μανούχος υπέδειξε πέναλτι. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε στη γωνία του και κράτησε το 0-0 ως το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ (77′ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μαντσίνι (Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Κάτσε (74′ Μπαριέντος), Τσοκάνης, Γκάγκι, Ντέλετιτς, Τάχατος (70′ Πίρες), Οζέγκοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις