Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ύμνοι της AS για Αϊτόρ – «Κανταλαπιέδρα σούπερ σταρ»

Παναθηναϊκός: Ύμνοι της AS για Αϊτόρ – «Κανταλαπιέδρα σούπερ σταρ»
Intime.gr

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο… απόλυτο ξεκίνημα των “πράσινων” στη Super League 1 και “ανάγκασε” την AS -με τις επιδόσεις του- να ασχοληθεί μαζί του.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έχει πάρει από το… χέρι τον Παναθηναϊκό σε αυτό το ξεκίνημα του Super League 1 και τους διατηρεί στην κορυφή, με 5/5.

Aπό τα εννιά γκολ που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα πέντε ματς, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει άμεση ή έμμεση συμμετοχή στα 8 απ’ αυτά. Ο Αϊτόρ έχει σημειώσει πέντε τέρματα, έχει δύο ασίστ, αλλά και την μπαλιά στο πέναλτι που κέρδισε ο Γκάνεα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Αϊτόρ τα… σπάει και “ανάγκασε” την AS να ασχοληθεί μαζί του. Το ισπανικό δημοσίευμα:

«Κανταλαπιέδρα, σούπερ σταρ!

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ελλάδα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μόνο νίκες στους αγώνες της και αυτή η περίοδος των επιτυχιών δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την συμμετοχή του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος από πέρσι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και είναι ένας από τους μεγάλους σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο εξτρέμ από την Βαρκελώνη που ξεκίνησε την πορεία του στη Μπαρτσελόνα, μετρά 5 γκολ και 2 ασίστ σε 5 αγωνιστικές, έχει μεγάλη συμμετοχή στα γκολ της ομάδας του και στην Αθήνα ήδη του έχουν δώσει ένα παρατσούκλι. ”Ο ασταμάτητος μαέστρος”.

Εξάλλου από πέρσι είχε σπουδαία νούμερα. Εννιά γκολ και 10 ασίστ με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκλεισε μια περίοδο οκτώ ετών χωρίς τρόπαιο, με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πέτυχε ένα γκολ και αναδείχθηκε MVP, αλλά δέχτηκε και μια πέτρα από την κερκίδα που ανάγκασε τη διακοπή του αγώνα με διαιτητή από τον Ματέου Λαόθ. «Δεν ξέρω είδα ένα αντικείμενο να έρχεται και άπλωσα το χέρι μου νομίζοντας ότι ήταν ένα μπουκάλι ή κάτι παρόμοιο. Όταν με χτύπησε ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα και δεν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου. Κοίταξα τον εαυτό μου και είχα μια τρύπα με αίμα, νόμιζα ότι είχα σπάσει το χέρι μου», είχε αναφέρει τότε στα κοινωνικά δίκτυα.

Με αυτό το περιστατικό να ανήκει πλέον στο παρελθόν, ο Αϊτόρ πετάει στα γήπεδα της ελληνικής Super League. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρώην εξτρέμ της Μπαρτσελόνα σημείωσε το πρώτο του επαγγελματικό χατ-τρικ στο 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και κράτησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αϊτόρ είναι ο σημερινός «Pichichi» της πρώτης κατηγορίας και είναι επίσης ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες τελικές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ανανεώσει τον Καταλανό επιθετικό, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της περασμένης σεζόν. Οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε συμφωνία.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, αν και πέρασε και από άλλες καταλανικές σχολές ποδοσφαίρου όπως η Ντάμν ή η Κορνέλα. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Μπλαουγκράνα στο Κύπελλο και στη συνέχεια πήγε στη Βιγιαρεάλ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη LaLiga. Στη συνέχεια έπαιξε για τη θυγατρική της Σεβίλλης και αργότερα πήγε στην Ολλανδία, όπου έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης με τη φανέλα της Τβέντε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να ανέβει στην Eredivisie το 2019. Το 2020 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, όπου έχει παίξει ήδη 68 παιχνίδια στα οποία έχει πετύχει 17 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις