Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έκανε για μένα ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Παναθηναϊκός – Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έκανε για μένα ο Παύλος Γιαννακόπουλος»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στην Ελλάδα ως προπονητής της Παρτιζάν για το φιλικό τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και έδωσε το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου, όπου και μίλησε για τον ιστορικό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε και στον πρόσφατο χαμό του κουμπάρου του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ τόνισε τη σχέση που είχε ο ίδιος με τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Παρτιζάν τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση. Για μένα και τους παίκτες μου, είναι τεράστια ευκαιρία να δώσουμε ακόμα δυο ματς υψηλού επιπέδου απέναντι σε ομάδες με εμπειρία. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω πει πόσο χαρούμενος είμαι κάθε φορά που επιστρέφω.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την προσωπική μου σχέση με τον Παύλο. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που μου δίδαξε πολλά. Δεν θα ξεχάσω τι έκανε για μένα, για την ομάδα και τον σύλλογο. Όχι μόνο μπασκετικά. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, που μάθαινες πολλά από εκείνον. Ευχαριστώ Δημήτρη που μας κάλεσες…

Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον «φίλο Ζέλικο» Ομπράντοβιτς και δεν ξέχασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Όταν υπάρχει απώλεια δυο ανθρώπων όπως ο Παύλος και ο Ντούντα, πρέπει να δει κανείς τον αντίκτυπο που έχουν σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί θα μας λείπουν για πάντα, ήταν δυο άνθρωποι πολύ σημαντικοί.

Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μιλήσει για το τι έκανε ξεχωριστό τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ήταν πάντα κοντά μας, βοηθούσε κάθε στιγμή αυτά τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ, προσπαθούσε να μας ηρεμεί όλους. Δεν ήμασταν μόνο πρόεδρος και προπονητής, η σχέση μας ήταν κάτι παραπάνω. Μου έδινε συμβουλές. Για έναν άνθρωπο σε αυτή την ηλικία να έρχεται κάθε βράδυ, να μας κατανοεί… Ήταν ένα πολύ σημαντικό άτομο».

Οι δηλώσεις του Λάκοβιτς

Στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά μίλησε και ο προπονητής της Ουλμ και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος και ανέφερε τα εξής: «Εκ μέρους της Ουλμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είμαστε εδώ μαζί με τρεις ιστορικές ομάδες. Είναι τιμή για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι να τιμήσουμε τον κύριο Παύλο, τον θρυλικό πρόεδρο που έφερε μαζί με την οικογένειά του στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήμουν τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας κι ένιωσα τη ζεστασιά και την αγάπη του κυρίου Παύλου. Ήταν ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κλαμπ στο παγκόσμιο μπάσκετ. Για αυτόν, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δουλειά αλλά οικογένεια. Ένιωθε πως όλοι ήμασταν οικογένειά του. Αυτό ήταν το πιο χαρακτηριστικό. Έδειχνε αγάπη για όλους, ήταν κοντά στους πάντες»

Οι δηλώσεις του Αταμάν

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Έργκιν Αταμάν τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό για την πρόσκληση σε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά. Νιώθουμε τιμή που είμαστε εδώ. Προσωπικά θυμάμαι τον Παύλο Γιαννακόπουλο στις θρυλικές εποχές του Παναθηναϊκού. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία αυτής της ομάδας, ήταν πάντα ενθουσιασμένος με την ομάδα του, είχε πάντα έντονα συναισθήματα και ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Παύλος ήταν πάντα μπροστά. Νιώθουμε ύψιστο σεβασμό για όσα έκανε αυτός ο άνθρωπος για το μπάσκετ…

Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και ό,τι πέτυχαν πέρσι. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, όχι μόνο πέρσι που κατέκτησαν την Ευρωλίγκα αλλά και την προηγούμενη που η χρονιά διεκόπη. Θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Πέρσι κερδίσαμε όμως μας έλειψαν τα γεμάτα γήπεδα. Φέτος θα παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης, ελπίζω με κόσμο στα γήπεδα και θα είναι συναρπαστικό για εμάς γνωρίζοντας πως οι άλλες ομάδες θα μας κυνηγούν. Ο Ζέλικο το έκανε 9 φορές, θα προσπαθήσω να το κάνω δεύτερη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις