Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ζενίτ 85-92: Νίκη των Ρώσων στη δεύτερη παράταση, πρόβλημα με Μέικον

Παναθηναϊκός – Ζενίτ 85-92: Νίκη των Ρώσων στη δεύτερη παράταση, πρόβλημα με Μέικον

Την ήττα από τη Ζενίτ με 92-85 στη δεύτερη παράταση γνώρισε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης (7/9).

Για τους «πράσινους» δεν αγωνίστηκαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ ο Ντάριλ Μέικον υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και έμεινε εκτός συνέχειας του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά του κι έδειξε ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και λύγισαν στις λεπτομέρειες από την ισχυρή ρωσική ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Γουάιτ ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση με καλάθι στο 1.8″, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται και δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο εκ των άμεσων συνεργατών του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των «πράσινων», Ισίδωρος Κουτσός δήλωσε σχετικά: «Ήταν μια εξαιρετική προπόνηση για εμάς καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τα παιδιά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι διότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και υλοποίησαν σωστά όσα τους ζητήσαμε. Επιθετικά, η ομάδα δούλεψε πολύ καλά στο κομμάτι των συνεργασιών σε σχέση με το πόσο καινούργια είναι. Από εκεί και πέρα, μας έλειπαν οι δύο ηγέτες και σκόρερ μας, ο Παπαπέτρου και ο Νέντοβιτς, αλλά όλα τα παιδιά μαζί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και κυνήγησαν το παιχνίδι ως το τέλος. Το σημαντικότερο για εμάς είναι κάθε μέρα που περνάει, κάθε προπόνηση που περνάει να γινόμαστε καλύτεροι καθώς είμαστε μια καινούργια ομάδα».

Τα δεκάλεπτα: 7-16, 22-35, 45-54, 68-68 (κ.δ.), 79-79 (α’ παρ), 85-92 (β’ παρ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις