Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πανηγύρισε τίτλο η Σαπεκοένσε! Η συγκινητική αφιέρωση στους νεκρούς της τραγωδίας [pic, vids]

Πανηγύρισε τίτλο η Σαπεκοένσε! Η συγκινητική αφιέρωση στους νεκρούς της τραγωδίας [pic, vids]

Η Σαπεκοένσε κέρδισε το πρωτάθλημα της Σάντα Καταρίνα την Κυριακή, πανηγυρίζοντας έτσι τον πρώτο της τίτλο, από τότε που το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας αφανίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο μικρός σύλλογος από τη νότια Βραζιλία έχασε (0-1) εντός έδρας, στον επαναληπτικό αγώνα πλέι-οφ από την Αβάι αλλά με συνολικό σκορ 1-1 πήρε τον τίτλο λόγω καλύτερης παρουσίας στην κανονική περίοδο. Ήταν ο δεύτερος διαδοχικός τίτλος στην Σάντα Καταρίνα, ενώ η πρώτη φορά που κέρδισε δύο συνεχόμενους.

Το κατόρθωμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι όλοι, εκτός από τρεις παίκτες της ομάδας, σκοτώθηκαν στην πτήση τους προς την Κολομβία, καθώς ταξίδευαν για να αντιμετωπίσουν τον Ατλέτικο Νασιονάλ στον τελικό του Copa Sudamericana. Το αεροπλάνο τους συνετρίβει καθώς προσέγγιζε τη Μεντεγίν, με τραγική συνέπεια νεκρούς 71 από τους 77 επιβαίνοντες.

Ο νέος προπονητής Βάγκνερ Μαντσίνι, εξασφάλισε 25 νέους παίκτες πριν ξεκινήσει η σεζόν τον Ιανουάριο, οι μισοί από τους οποίους έφτασαν ως δανεικοί και προστέθηκαν στους εννέα που προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων και τους τρεις που παρέμειναν από την περασμένη σεζόν. Ο σύλλογος έπρεπε επίσης να βρει αντικαταστάτες για πολλά άλλα άτομα από το προσωπικό της ομάδας, γιατρούς φυσιοθεραπευτές και άλλους υπαλλήλους.

“Η νίκη είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους αγγέλους που μας ευλογούν από ψηλά”, είπε ο Φόλμαν, ένας από τους επιζήσαντες της τραγωδίας, αφιερώνοντας τον τίτλο στους αδικοχαμένους συμπαίκτες του.

 

Mais do que nunca essa foi para e por vcs!! Bi Campeão

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alan Ruschel (@alanruschel) στις

 Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε