Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΑΕΚ: “Πύρρειος” νίκη για την Ένωση με υπογραφή Αραούχο!

Πανιώνιος – ΑΕΚ: “Πύρρειος” νίκη για την Ένωση με υπογραφή Αραούχο!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στη Superleague ήταν πολλά για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Η Ένωση πέρασε από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0, χάρη σε γκολ του Αραούχο. Σοβαρός τραυματισμός για Μάνταλο!

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του Πανιωνίου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά έπεσε πάνω σ’ έναν εξαιρετικό Κότνικ, ο οποίος πήγε μόνος του να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ιστορικό. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων νικήθηκε τελικά από τον Αραούχο, ο οποίος χάρισε το υπερπολύτιμο διπλό στην Ένωση, στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες στάθηκαν άτυχες κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς αποχώρησαν τραυματίες οι Γεσίλ (Πανιώνιος), Λόπεζ και Μάνταλος (AEK). Ο Έλληνας άσος τραυματίστηκε, μάλιστα, πολύ σοβαρά, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κότνικ στα πρώτα λεπτά. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, πράγμα που δεν επιθυμούσε ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε περισσότερο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ανέστης ήταν θεατής του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ σταδιακά πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Στο 31′ οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν, μάλιστα, για πέναλτι σ’ ένα χτύπημα του Μπανανά στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Κότνικ είχε καταφέρει να κάνει ήδη δύο μεγάλες επεμβάσεις, σταματώντας τους Λιβάγια (35′) και Σιμόες (36′).

Τα νεύρα των παικτών κυριάρχησαν στο παιχνίδι με τις κίτρινες κάρτες να πέφτουν… βροχή. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Χατζισαφί να σταματά το σουτ του Αραούχο στο 54′. Η πίεση της Ένωσης γινόταν όλο και πιο έντονη όσο περνούσε η ώρα, με τον Πανιώνιο να βρίσκει, όμως, χώρους και να γίνει απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ιστορικού ήταν, πάντως, ο Κότνικ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μάνταλου στο 73′, δείχνοντας απροσπέλαστος. Τελικά, όμως, νικήθηκε από τον Αραούχο στο 81′.Ο Μπακασέτας άνοιξε στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Κότνικ, γράφοντας το 0-1. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ αγωνίστηκε με 10 παίκτες, αφού  τραυματίστηκε ο Μάνταλος κι είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.. Ο Πανιώνιος πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κότνικ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αραούχο στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77’ Σαββίδης), Λάμπρου (46’ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34’ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78’ Λάζαρος), Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (64’ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67’ Μπακασέτας), Αραούχο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις