Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Conference League: Το προφίλ των Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν

ΠΑΟΚ – Conference League: Το προφίλ των Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Conference League, με τον Δικέφαλο του Βορρά να αποφεύγει τα μεγαθήρια (σ.σ. Ρόμα και Τότεναμ).

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τη Λίνκολν, ομάδες οι οποίες είναι στα μέτρα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι πρώτοι προκρίνονται απευθείας στους “16”, ενώ οι δεύτεροι θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια στη φάση των “24” με αντιπάλους τους τρίτους από το Europa League. Στους δύο αγώνες μπαράζ που θα γίνουν για πρόκριση στους “16”, δεν θα μπορούν να αναμετρηθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα.

Τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Conference League

Κοπεγχάγη

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Οι Δανοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα προκριματικά του Conference League, όπου απέκλεισαν κατά σειρά την Τορπέντο από τη Λευκορωσία (4-1, 5-0), τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία (4-2, 1-1) και τη Σίβασπορ από την Τουρκία (5-0 και 2-1). 

Προπονητής της είναι ο Δανός Γες Θόρουπ, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ Μάριος Οικονόμου και ο διεθνής με την Ελλάδα μέσος Κάρλος Ζέκα, που είναι και αρχηγός. Μεγάλο της αστέρι είναι ο 22χρονος Δανός φορ Γιόνας Βιντ,.

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Ήταν πρωταθλήτρια στη Σλοβακία και αφού πέρασε στον πρώτο προκριματικό του Champions League την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς (2-0, 1-2), αποκλείστηκε στον δεύτερο από την ελβετική Γιούνγκ Μπόις (0-0, 2-3). Στον τρίτο προκριματικό του Europa League πέρασε τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (1-1, 3-1), αλλά στα πλέι οφ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό (0-3, 2-2).

Προπονητής της είναι ο Βλάντιμιρ Βάις και μεγάλο αστέρι της ομάδας ο γιος του και έχει το ίδιο όνομα (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού). Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα πλέι οφ του Europa League 2019, όπου οι Σλοβάκοι είχαν αποκλείσει τους Θεσσαλονικείς, νικώντας 1-0 στη Σλοβακία και χάνοντας 3-2 στην Τούμπα (σ.σ. ίσχυε τότε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ).

Λίνκολν

Η Λίνκολν είναι η “σταχτοπούτα” των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μιας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους. Ήταν πρωταθλήτρια στο Γιβραλτάρ και στα προκριματικά του Champions League πέρασε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο (5-0, 2-2), αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη ρουμανική Κλουζ με δύο ήττες (1-2, 0-2).

Στον τρίτο προκριματικό του Europa League αποκλείστηκε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ στα πλέι οφ του Conference League πέρασε με 3-1 στην παράταση τη Ρίγα από τη Λετονία (1-1 και τα δύο ματς).

Προπονητής της είναι ο Άγγλος Μικ ΜακΈλγουι, με το ρόστερ της να μην διαθέσει κάποιο πολύ γνωστό όνομα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις