Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Νίκη στην Τούμπα με γκολ από Σέρχιο Αραούχο και πολλά παράπονα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1: Νίκη στην Τούμπα με γκολ από Σέρχιο Αραούχο και πολλά παράπονα
Intime.gr

Ήταν ντέρμπι με τα… όλα του και το “πήρε” η ΑΕΚ. Η Ένωση πήγε αποφασισμένη για τη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ και πήρε το πρώτο της “τρίποντο” στα πλέι οφ της Super League με την γκολάρα του Αραούχο. Πολλά παράπονα για την διαιτησία του Κουλμπάκοφ, από την Ένωση. Έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή η ομάδα του Αλμέιδα.

Ή ΑΕΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Το γκολ του Αραούχο έδωσε το “διπλό” στην Ένωση επί του ΠΑΟΚ (1-0) και επανέφερε την πολύ καλή ψυχολογία στους “κιτρινόμαυρους”, μετά την γκέλα της πρώτης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού.

Με το “τρίποντο” αυτό, η ΑΕΚ έφτασε τους 63 βαθμούς, μετά από δυο αγωνιστικές στα πλέι οφ της Super League και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -6 από την κορυφή.

Καλός ρυθμός και ένταση από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι! Η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να “μπλοκάρει” τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς, αλλά κατάφερε και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 7′. Σε φάση που έγινε κοντά στο πλάγιο και στο χώρο του κέντρου, ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε την μπάλα, ο Σιμάνσκι δεν έκανε σωστή πάσα, αλλά ο Ζβαμπ την γύρισε προς το τέρμα των γηπεδούχων. Ο Πινέδα μπήκε στη φάση, βγήκε τετ α τετ και έδωσε πάσα στον Άμραμπατ που σκόραρε, αλλά ο Κουλμπάκοφ γύρισε τη φάση πίσω και ακύρωσε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στη συνέχεια να ανεβάσει την απόδοσή του και να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Αθανασιάδη. Παρά την πίεση που δέχθηκε, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πλησίασε και πάλι στο γκολ, στο 24′. Ο Πινέδα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, μετά από ασίστ του Σιντιμπέ, αλλά ο Κοτάρσκι βγήκε γρήγορα και ΄νίκησε τον αντίπαλό του, στο πλασέ που έκανε. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν της βγήκε η τελική -καλή- πάσα, για να φτάσει στο γκολ που έψαχνε.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Λιβάι Γκαρσία. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να γίνει επικίνδυνη, αλλά την βοήθησε να έχει καλύτερη παρουσία, μεσοεπιθετκά, με τον Άμραμπατ να δίνει πολλές “μάχες”, μέχρι να γίνει αλλαγή με τον Ελίασον στο 63′. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει μακρινές μπαλιές και να βάλει… δύσκολα στο αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, με τον Τζαβέλλα να έχει πολλές “κόντρες” με τον Ολιβέιρα.

Παρά την καλύτερη εικόνα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πλησίασε το γκολ, στο 66′. Ο Ολιβέιρα πήρε την κάθετη, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, έπιασε το σουτ, ο Αθανασιάδης βρήκε την μπάλα με το αριστερό του χέρι και της έδωσε πορεία προς την εστία του. Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι που ήταν ακριβώς από πίσω του!

Η ΑΕΚ πάντως ήταν αυτή που έδειξε να… κυνηγάει με πιο σωστό τρόπο το γκολ και αυτό ήρθε λίγα λεπτά από την ακύρωση του γκολ του Τζαβέλλα (σκόραρε στο 77′ με κεφαλιά, απ΄΄ο θέση οφσάιντ). Ο Μάνταλος πέρασε στο ματς στο 71′ και στο 80′ βρήκε με “σκάψιμο” τον Αραούχο, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει γκολάρα. Στοπάρισμα με το στήθος και σουτ, πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος, για το 0-1! Να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ του Σιντιμπέ στον Αουγκούστο, στην επίθεση τους που “κόπηκε”, πριν ξεκινήσει η προσπάθεια για γκολ των “κιτρινόμαυρων”.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, με τον Τάισον να… τραβάει την ομάδα στον δημιουργικό τομέα και τους Ελ Καντουρί και Τόμας (πέρασαν στο ματς λίγο πριν το γκολ) να πιέζουν την άμυνα της ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν με σέντρες και σουτ, αλλά η… κλεψύδρα άδειασε τελικά, με τους γηπεδούχος να μην φτάνουν σε “μεγάλη” φάση και να γνωρίζουν την ήττα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις