Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ασπρόμαυρη τριάρα και προσπέραση (video)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ασπρόμαυρη τριάρα και προσπέραση (video)

Με πρωταγωνιστές τους Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 στην Τούμπα, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague κι έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ανώτερη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της κάκιστης άμυνας του συνόλου του Μανόλο Χιμένεθ, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβηκε στην τρίτη θέση και στους 50 βαθμούς και προσπέρασε την ΑΕΚ, η οποία έμεινε στους 48 βαθμούς.

Σκόρερ για τους νικητές οι Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι, με τον Σέρβο να πετυχαίνει δύο γκολ και να είναι ο MVP του αγώνα. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Ένωση ο Ολιβέιρα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ σε στημένη φάση, με τον Σβαμπ να εκτελεί φάουλ, τον Ίνγκασον να παίρνει άνετα την κεφαλιά και τον Ζίβκοβιτς να τελειώνει με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να αναπτυχθεί, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει εξαιρετικά τον Λιβάι Γκαρσία και τους παίκτες της Ένωσης να μοιάζουν ακίνδυνοι. Ούτε, πάντως, ο Δικέφαλος του Βορρά, αν κι ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να φτιάξει αρκετές αξιόλογες φάσεις για γκολ.

Στο 21′ η κεφαλιά του Σβαμπ από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 30′ ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά, αλλά το γκολ του Σφιντέρσκι ακυρώθηκε, λόγω του χεριού που έκανε ο Καντουρί, ο οποίος έδωσε και την ασίστ στον Πολωνό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάνταλος έκανε υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε εύκολα κάτω από τα πόδια τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι δίχτυα. Μέσα σε 17 δευτερόλεπτα, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το 2-1 με τον Σφιντέρσκι, έπειτα από ασίστ του Τζόλη.

Στο 50′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ στην επόμενη φάση η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για μία επαφή του Ντόουγκλας Κόστα στην περιοχή, με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 62′ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει στην κόντρα, με τον Αθανασιάδη να σταματάει τον Ελ Καντουρί, ενώ στο 69′ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε και σουτ του μέσου του Δικεφάλου του Βορρά.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να φανεί απειλητική και στο 81′ ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μία ευκαιρία για το 3-1, με τον Σβαμπ να βρίσκει υπέροχα τον Κρμέντσικ, το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά, στο 89′ ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη, με τον Ζίβκοβιτς να γράφει το τελικό 3-1, έπειτα από ασίστ του Κρμέντσικ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Λόπες.

Τα highlights του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις