Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Έμμεσος» νικητής ο Ολυμπιακός μετά την ντερμπάρα στην Τούμπα (videos)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Έμμεσος» νικητής ο Ολυμπιακός μετά την ντερμπάρα στην Τούμπα (videos)
ΦΩΤΟ intime

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ “πάλεψαν” για τη νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας, με την Ένωση να προηγείται δύο φορές, αλλά τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν αμφότερες για το τελικό 2-2 στη 18η αγωνιστική της Superleague, που έχει ως κερδισμένο τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με κορυφαίο τον Λιβάι Γκαρσία, η Ένωση ξεκίνησε πιο δυνατά και τα δύο ημίχρονα και βρέθηκε δις μπροστά στο σκορ, αλλά Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι ανά διαστήματα και “απάντησαν” με δύο δικά τους γκολ, αλλά να δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Σάκχοφ άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 18′ και ο Κρέσπο ισοφάρισε από κοντά στο 40′, πριν δώσει νέο προβάδισμα στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος στο 50′ και διαμορφώσει το τελικό σκορ μετά από έμμεσο φάουλ στο 70′ ο Βιεϊρίνια.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει την κατοχή της μπάλας. Απείλησε μάλιστα πρώτη για γκολ, με ένα απίθανο σουτ του Λιβάγια από πολύ μακριά στο 11′, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το ένα χέρι.

 

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν πάντως αυτός που “ταλαιπωρούσε” περισσότερο την άμυνα των γηπεδούχων και στο 18′ έκανε εκπληκτική ενέργεια από δεξιά και μπήκε στην περιοχή. Το γύρισμά του προς το πέναλτι ήταν μάλιστα άψογο, αφού έστρωσε την μπάλα στον Σάκχοφ, ο οποίος και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 κόντρα στην παλιά του ομάδα (δεν πανηγύρισε μάλιστα το γκολ).

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” αντέδρασε αμέσως μετά το γκολ, παίρνοντας την πρωτοβουλία και “πιέζοντας” την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 20′ ο Ίνγκασον έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από κοντά και στο 26′ ο Κρμέντσικ “άγγιξε” την ισοφάριση. Από κάθετη του Τζόλη, ο Τσέχος επιθετικός βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε σωστά, αλλά ο Σβάρνας με τάκλιν έκοψε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή της εστίας.

 

Το 1-1 έγινε τελικά λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί φάουλ από αριστερά, τον Ουάρντα να παίρνει την κεφαλιά και τον Αθανασιάδη να αποκρούει “στρώνοντας” την μπάλα στον Κρέσπο. Ο Ισπανός την έσπρωξε έτσι στα δίχτυα και ισοφάρισε τον αγώνα.

 

Παρόμοια ήταν όμως η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Χιμένεθ να ξεκινάει και πάλι πιο δυνατά και να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Γαλανόπουλο. Από κλέψιμο του ίδιου, ο Λόπες έκανε την κεφαλιά ο Κρέσπο προσπάθησε να διώξει και η μπάλα έφθασε στον διεθνή αμυντικό μέσο της ΑΕΚ, ο οποίος και πλάσαρε για το 2-1 της ομάδας του.

 

Η Ένωση θα μπορούσε μάλιστα να “καθαρίσει” το ματς στο 55′, όταν από μία ακόμη “διεμβόληση” του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Λιβάγια μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης πλάσαρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα σύριζα με το κάθετο δοκάρι.

 

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά την απόδοσή του, αλλά χρειάστηκε ένα λάθος των παικτών της ΑΕΚ για να φθάσει σε νέα ισοφάριση. Στο 68′ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα από γύρισμα συμπαίκτη του και προ του Κρμέντσικ με τον διαιτητή να δείχνει έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή. Από την “κομπίνα” των γηπεδούχων ο Βιεϊρίνια έκανε τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 2-2 στο ντέρμπι.

 

Οι δύο ομάδες “πάλεψαν” στη συνέχεια για ένα τρίτο και νικητήριο γκολ, αλλά οι πολλές αλλαγές χάλασαν το ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψαν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Το 2-2 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, για να διατηρήσει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση με ένα βαθμό περισσότερο από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που είναι πια ισόβαθμοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στη Superleague. Κερδισμένος ο Ολυμπιακός που αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή στους 11 βαθμούς.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83’ λ. τρ. Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ουάρντα (86′ Μουργκ), Αντρίγια Ζίφκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Τζόλης, Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86′ λ. τρ. Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (96′ Ινσούα), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάγια (71’ Ανσαριφάρντ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις