Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πανάξιο “διπλό”! Είδαν… αστράκια οι Θεσσαλονικείς

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πανάξιο “διπλό”! Είδαν… αστράκια οι Θεσσαλονικείς
Intime.gr

Η ΑΕΚ ήθελε μόνο τη νίκη για να μην δει το… όνειρο του Champions League να απομακρύνεται και τα κατάφερε. Η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη του ΠΑΟΚ και έφυγε από την τούμπα με το πολύτιμο “τρίποντο” (2-0). Οι Θεσσαλονικείς το… πάλεψαν μόνο στην επανάληψη, αλλά είδαν την Ένωση να τους φτάνει στους 59 βαθμούς (έχοντας πλέον το… πάνω χέρι) στη μάχη που δίνουν για έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο Μάσιμο Καρέρα είχε δηλώσει πως η ΑΕΚ θα πάει στην Τούμπα για τη νίκη, προκειμένου να “πιάσει” – “καβαλήσει” τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του… υπάκουσαν με ιδανικό τρόπο! Η Ένωση έκανε μια πειστική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και επικράτησε πανάξια του “δικέφαλου του Βορρά” με 2-0, σε ματς για την 5η αγωνιστική των play off της Superleague.

Κάκιστος ο ΠΑΟΚ, πολύ αργή κυκλοφορία της μπάλας, πολλά τα λάθη στον άξονα και ακίνδυνος επιθετικά! Μόνο στην επανάληψη φάνηκε η ομάδα του Φερέιρα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να “λυγίσει” ΑΥΤΗ την ΑΕΚ. Η Ένωση πλέον έχει 59 βαθμούς, όσους και οι Θεσσαλονικείς, αλλά στην ισοβαθμία -αυτή τη στιγμή- έχει το πάνω χέρι για να πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στις κινήσεις τους. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 7′ με τον Σφιντέρσκι, τέρμα που δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης. Μέχρι το 20′ η Ένωση είχε μια ελαφρά υπεροχή, κυρίως λόγω της καλής της παρουσίας στα χαφ (είχε την κατοχή της μπάλας).

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση στο χώρο του κέντρου και δεν μπόρεσε να φανεί επικίνδυνος και να φτιάξει τελικές μπροστά στην εστία του Μπάρκα (μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη). Η ΑΕΚ “άγγιξε” το 0-1 στο 30′ με τον Πασχαλάκη να διώχνει το κοντινό γυριστό σουτ του Μάνταλου.

Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κέρδισε πολλές “στημένες” φάσεις και σε μια από αυτές κατάφερε να κάνει το 0-1. Ο Λιβάγια εκτέλεσε στο 42′ ένα ακόμα κόρνερ, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά (κάκιστη αντίδραση των γηπεδούχων) και κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πασχαλάκη.

 

Ο Άμπελ Φερέιρα έκανε δύο διορθωτικές κινήσεις με την έναρξη της επανάληψης, περνώντας στο ματς Ροντρίγκο στη θέση του Μάτος και ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Εσίτι. Λίγα λεπτά αργότερα, έριξε στο ματς και τους Άκπομ και Μιχαηλίδη. Αν και το ματς “άνοιξε”, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά -για αρκετά λεπτά- την πίεση που της ασκήθηκε, ενώ είχε και… επισκέψεις στην αντίπαλη εστία.

Στο 60′ όμως η Ένωση είχε την τύχη με το μέρος της. Ο Γιαννούλης έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο Σιμόες απομάκρυνε πάνω στον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός έπιασε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Βέρντε στη θέση του Αλμπάνη. Ακριβώς πριν το cooling break, ο Άκπομ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή!

Οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται πιο οργανωμένη στην άμυνα. Ο Λόπες σκόραρε στο 72′ τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 81′ όμως οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν το 0-2. Ο Μάρκο Ντι Μπέλο, έδωσε αρχικά φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά πήγε να δει τη φάση στο VAR. Ο Ιταλός διαιτητής είδε τον Μιχαηλίδη να πατάει τον Βέρντε, έδωσε πέναλτι και ο Λιβάγια ήταν εύστοχος από τη… βούλα!

Στην τελευταία φάση του ματς (88′) ο Ελ Καντουρί έκανε υπέροχη ατομική κίνηση και το γύρισμα στον Λάμπρου, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε το πλασέ στην κίνηση, αλλά είδε τον Λόπες να διώχνει πάνω στη γραμμή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56′ Μιχαηλίδης), Στοχ (74′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (56′ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62′ Βέρντε), Λιβάγια (82′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87′ Αραούχο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις