Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Καθάρισαν” οι νέοι!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ φρόντισαν με το… καλημέρα να δείξουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Με γκολ των Πρίγιοβιτς (70΄) και Πέδρο Ενρίκε (84΄) ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-2. Πρωταγωνιστής των Αρκάδων ήταν ο Μιχάλης Μανιάς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (18΄, 79΄), ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους “ασπρόμαυρους” ο Εβγέν Σακχόφ στο 28΄.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν τη 12η νίκη τους σε 13 αγώνες, σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο με γρήγορο ρυθμό, εναλλαγές στο σκορ και το κυριότερο, πολύ κόσμο στις κερκίδες. Περίπου 20.000 φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα και παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο βρήκε στο τέλος νικήτρια την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, η οποία είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη στη Superleague. Ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε σκληρά κι ίσως δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς κι Ενρίκε, είχαν διαφορετική άποψη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 35 βαθμούς και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παρέα με τον Πανιώνιο. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 20 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, όντας αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στους Θεσσαλονικείς. Στο 11′ ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Τσιλιανίδη, ενώ στο 18′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τσουκαλάς “τσίμπησε” την μπάλα στην περιοχή, ο Μανιάς πρόλαβε τον Μάτος, στην κίνηση και αξιοποίησε ιδανικά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με σουτ πλάσαρε τον Γλύκο, κάνοντας το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σύντομα. Στο 28′ ο Εβγέν Σάκχοφ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε την ασίστ στον σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε το 1-1, πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 30 λεπτά στο παιχνίδι.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο. Στην επάναληψη ο Ίβιτς έριξε το παιχνίδι τον Ενρίκε, κάνοντας πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ. Ο άσος του Δικέφαλου του Βορρά είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 στο 61′. αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του.

Στο 69′ ο Ίβιτς έριξε και τον Πρίγιοβιτς στον αγωνιστικό χώρο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τον δικαίωσε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα με κεφαλιά-ψαράκι. Ο Σέρβος επιθετικός έκανε το 2-1, ξεσηκώνοντας τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι, όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν αρκετά το συγκεκριμένο γκολ.

Κι αυτό γιατί ο Μανιάς έκανε το 2-2 στο 79′, νικώντας τον Γλύκο με καρφωτή κεφαλιά. Το 2-2 δεν έμελλε να μεινει για πολύ. Ο Ενρίκε στο 84′ άνοιξε κι αυτός λογαριασμό με ένα αιφνιδιαστικό σουτ βολέ, μετά από ασίστ του Πρίγιοβιτς, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-2.

Ο Στανισάβλιεβιτς προσπάθησε να παγώσει την Τούμπα για τρίτη φορά στο 89′, αλλά ο Γλύκος πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46′ Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87′ Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69′ Πρίγιοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66′ Φαρινά), Τσουκαλάς, Μάσα (79′ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46′ Ιγκλέσιας) Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε