Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: «Δεν στράβωσε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, παίζει κι ο αντίπαλος»

ΠΑΟΚ: «Δεν στράβωσε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, παίζει κι ο αντίπαλος»
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να “απειλείται” με παράταση στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειξε χαρακτήρα μετά το προβάδισμα της Ένωσης και σε αυτό στάθηκε και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας.

Οι δηλώσεις του Πασχαλάκη

Για το αν στράβωσε το ματς με την ΑΕΚ:

«Δεν στράβωσε κανένα παιχνίδι γιατί μέσα σε αυτό παίζει και ο αντίπαλος. Σε τέτοιους αγώνες πρέπει να δείχνεις τον χαρακτήρα σου και την προσωπικότητα σου. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε και τα δυο και το κάναμε. Προηγήθηκε η ΑΕΚ και ήταν η αφορμή να αρχίσουμε να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση».

Για το τι είπε στον Βιεϊρίνια μετά το χαμένο πέναλτι και μετά το τέλος του αγώνα:

«Ο Αντρέ είναι ένας άνθρωπος της δύσκολης στιγμής. Όταν η μπάλα «καίει» πάντα είναι εκεί. Μας έχει χαρίσει πολλές μεγάλες στιγμές. Ήταν μια άτυχη στιγμή το χαμένο πέναλτι. Εγώ του είπα ότι καλύτερα που έγινε έτσι και χάθηκε το πέναλτι γιατί θα μας πεισμώσει και θα παίξουμε με περισσότερη θέληση. Τα παιχνίδια κρίνονται μέχρι το τελευταίο λεπτό και νομίζω ότι πήγαν όλα καλά».

Για το πώς «γύρισε» η ομάδα και από εκεί που δεν έπαιρνε ντέρμπι άρχισε και να κερδίζει και να ανατρέπει:

«Αλλάξαμε σύστημα, δέθηκε περισσότερο η ομάδα. Πλέον κοιτάζουμε περισσότερο το ανασταλτικό κομμάτι και νομίζω η λέξη κλειδί για αυτή την αλλαγή είναι η ομοιογένεια».

Για το αν είναι μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα ο ΠΑΟΚ προς τον Ολυμπιακό ενόψει της επόμενης σεζόν:

«Δεν θέλουμε να στείλουμε κανένα μήνυμα. Θέλαμε απλά να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Είμαστε τυχεροί γιατί θα βρεθούμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Φυσικά όταν ο αντίπαλος είναι καλός δίνει μεγαλύτερη αξία και σε εσένα. Είναι ένα παιχνίδι, θα πάμε να τα δώσουμε όλα, να χαρούμε το ματς πάνω από όλα. Γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν το χαιρόμασταν. Πλέον έχουμε αρχίσει και χαιρόμαστε τα ματς, έχουμε αρχίσει και το ζούμε περισσότερο. Είναι ένας τελικός, ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για το αν του δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αυτή η αλλαγή σχηματισμού:

«Νομίζω ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα σε αυτό το σύστημα. Αυτό θεωρώ εγώ. Μας βγήκε κιόλας αυτή η αλλαγή συστήματος, πρέπει να το κρατήσουμε και να το δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στις προπονήσεις».

Για το αν το γκολ του Ζίβκοβιτς «πιάνεται» και αν το είδε:

«Δεν το έχω δει το γκολ να σας πω την αλήθεια. Είναι ένας παίκτης που έχει έμπνευση, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως έχετε καταλάβει είναι σε άνοδο και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στα τελευταία παιχνίδια. Έτσι συμβαίνει στις ομάδες. Μια θα είναι ο ένας ανεβασμένος, μια ο άλλος. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι μαζί, να υποστηρίζουμε τους συμπαίκτες μας, να είμαστε μια «γροθιά» και να προχωράμε είτε πάνε καλά τα πράγματα, είτε όχι με τον ίδιο ζήλο».

Για τις εμφανίσεις του στα τελευταία ματς και για την βελτίωση του:

«Εγώ θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε κάθε ματς. Να κάνω καλά την δουλειά μου. Όταν γίνεται αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Μέχρι εκεί, δεν σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει περιθώριο να σκεφτείς κάτι παραπάνω. Θέλω να τελειώσει ευχάριστα η σεζόν και να πάμε σπίτια μας πετυχημένοι».

Για το αν η σεζόν θα θεωρηθεί πετυχημένη αν ο ΠΑΟΚ πάρει το κύπελλο και πάρει την 2η θέση στο πρωτάθλημα:

«Όταν βλέπεις ότι στραβώνει ένα ματς και το γυρνάς, νομίζω είναι επιτυχία και δείχνει χαρακτήρα. Σαν χρονιά όμως βάσει στόχων δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι πετυχημένη η χρονιά. Το ποδόσφαιρο είναι προσαρμογή. Όπως και στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις καταστάσεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις