Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε η ανέγερση της Νέας Τούμπας

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ intime

Σημαντική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ και την κατασκευή του γηπέδου του, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση της Νέας Τούμπας.

Πρόκειται για ένα ακόμη “βήμα” προς την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο και αναμένεται σύντομα να μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη των σχετικών εργασιών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με το εν λόγω Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA.Παράλληλα, το ΕΠΣ στοχεύει στην ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, όπως έχει εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο ΕΠΣ περιλαμβάνεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο (έκταση «Αλάνας Τούμπας) με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής -προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο-με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι βάσει του ΕΠΣ διευθετούνται και επιλύονται διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής της ισχύουσας ρυμοτομίας στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώροι στάθμευσης.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι-μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων- να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου. Έτσι, τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης».

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις