Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Η Γάνδη του Οτζίτζα Οφόε και το «παρελθόν» με Βέλγους

ΠΑΟΚ: Η Γάνδη του Οτζίτζα Οφόε και το «παρελθόν» με Βέλγους
Intime.gr

Η Γάνδη θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των “16” του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε το… προφίλ της ομάδας – Τι έχει κάνει κόντρα σε Βέλγους.

Ο ΠΑΟΚ έμαθε την αντίπαλό του στη φάση των “16” του Conference League και ελπίζει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Ο “δικέφαλος του Βορρά” θα βρει μπροστά του τη Γάνδη! Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα (10.02), με τη ρεβάνς να ακολουθεί στις 17 του μήνα στο Βέλγιο.

Το… προφίλ της Γάνδης

Έδρα της Γάνδης είναι η Ghelamco Arena, χωρητικότητας 20.000 θέσεων, που άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά το 2013. Έχει να επιδείξει μέχρι τώρα ένα πρωτάθλημα (το 2015), τρία Κύπελλα και ένα Super Cup, ενώ μετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2015 και μετά.

Η Γάνδη φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα Βελγίου με 46 πόντους -με την Άντερλεχτ να είναι από πάνω της με 51- και δίνει “μάχη” για την τετράδα.

Στα προκριματικά του Conference League ξεπέρασε τα εμπόδια των Βαλερένγκα, Ρίγα και Ρακόβ. Τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της (αγωνίστηκε με Παρτιζάν, Ανόρθωση και Φλόρα Ταλίν) και προκρίθηκε απευθείας στη φάση των “16”. Στον όμιλο είχε απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

EPA/ANDREJ CUKIC

Στο… τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της βρίσκεται ο 58χρονος Βέλγος, Χάιν Βανχάζεμπρουκ, με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στο ρόστερ της βρίσκει κανείς αρκετούς παίκτες από το Βέλγιο, αλλά κι Αφρικανούς. Ξεχωρίζουν ο διεθνής Μαροκινός, Ταρίκ Τισουνταλί, που έχει να επιδείξει 38 συμμετοχές με απολογισμό 19 γκολ και 7 ασίστ κι ο έμπειρος, Λορέν Ντεπουάτρ.

Το… παρελθόν του ΠΑΟΚ με Βέλγους

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ομάδα από το Βέλγιο. Η πρώτη “μάχ用είχε γίνει το 1967 όταν ο “δικέφαλος του Βορρά” αγωνίστηκε κόντρα στη Λιέγη για το Κύπελλο Εκθέσεων γνωρίζοντας 2 ήττες με 2-0 και 3-2.

Η δεύτερη ήταν το 1991 απέναντι στη Μαλίν, με τους Θεσσαλονικείς να νικούν μέσα στο Βέλγιο (0-1) και προκρίνονται με γκολ του Μπορμπόκη στο 86′ (το πρώτο παιχνίδι να έχει έρθει ισόπαλο με 1-1).

Τελευταία αναμέτρηση με Βέλγους ήταν με την Κλαμπ Μπριζ το 2010, με τα δύο παιχνίδια να ολοκληρώνονται με το ίδιο σκορ, 1-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις