Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ηρακλής: Ο “Δικέφαλος του Βορρά” νίκησε τον Χουάντερσον!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε εντός έδρας του Ηρακλή με 1-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Χουάντερσον σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους γηπεδούχου, αποτρέποντας ενδεχόμενη συντριβή των φιλοξενούμενων.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ουσιαστικά λίγο πριν το πρώτο ημίωρο του. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 27΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του “Γηραιού” επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες αφού έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον, κράτησε πάντως τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, μετά από τα πρώτα 5 ματς στη Super League.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Ροντρίγκες κι έκεινος κεραυνοβόλησε τον Χουάντερσον, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν γρήγορα και δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν άστοχος. Η πλάστιγγα έγειρε τελείως υπέρ του ΠΑΟΚ στο 27′, όταν ο Σαραμαντάς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή έβρισε τη βοηθό διαιτητή, Χρυσούλα Κουρομπίλια.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρά μόνο μία φορά, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μοντέιρο εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Ίβιτς να μην μπορούν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του Χουάντερσον, ο οποίος έπιανε τα πάντα. Ένα σουτ του Αθανασιάδη δεν μπορούσε να πιάσει κι αυτό κατέληξε στο δοκάρι του Ηρακλή στο 59′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46′ Βαρέλα), Λέοβατς (46′ Κίτσιου), Κάνιας (86′ Τσίμιροτ), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Ρούσος (71′ Kαραγκούνης), Κούρος, Μοντέιρο, Λάμπρου (83΄Τσότρας), Πασάς (46′ Αγγελόπουλος).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε