Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη: «Θέλω σαν τρελός την πρόκριση, αλλά δεν είναι τελικός το ματς» είπε ο Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη: «Θέλω σαν τρελός την πρόκριση, αλλά δεν είναι τελικός το ματς» είπε ο Λουτσέσκου
ΦΩΤΟ intime

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη σημασία του αυριανού ματς με την Κοπεγχάγη στη Τούμπα στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Conference League.

Σημαντικό μεν αλλά όχι «τελικός» είναι το ματς του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος απέφυγε να κάνει συγκρίσεις με άλλα φετινά ευρωπαϊκά ματς, τονίζοντας πάντως πως θέλει σαν «τρελός» να προχωρήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο Conference League. Τέλος επιβεβαίωσε πως ο Αουγκούστο έχει πρόβλημα τραυματισμού που θα τον κρατήσει εκτός για τρεις περίπου εβδομάδες.

Όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Για το αν έχει χαρακτήρα τελικού, όπως αυτό με τη Ριέκα, η αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη:

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση. Εγώ θέλω σαν τρελός να προχωρήσω στη διοργάνωση. Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με την αναμέτρηση κόντρα στην Ριέκα. Γιατί εκεί ήταν ένα νοκ άουτ παιχνίδι, ένα κρίσιμο παιχνίδι όπου κρινόταν η πρόκριση. Ξέρουμε σε ποια θέση θα είμαστε αν κερδίσουμε αύριο, όμως κι αν αυτό δεν γίνει υπάρχει το περιθώριο να το κάνουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια. Το ένα ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι, το άλλο είναι εντός έδρας, ενώ μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Υπάρχει μια τεράστια θέληση για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση.

Για το αν η έδρα μπορεί να αλλάξει την τακτική προσέγγιση της ομάδας και του αντιπάλου:

«Παίζοντας στην έδρα μας όλα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να βρισκόμαστε παίζοντας μπροστά, ενδεχομένως η παρουσία του κόσμου να δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση σε μας και στον αντίπαλο, αλλά όσο αφορά την Κοπεγχάγη δεν περιμένω να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της, θα συνεχίσει να παίζει ανοικτά κι αφήνοντας κάποια κενά πίσω.

Για το αν ο αυριανός αγώνας είναι ένας τελικός για την πρώτη θέση:

«Δε θα έλεγα ότι είναι ένας τελικός. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όποιος κερδίσει θα κάνει ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν πρόκειται να τελειώσει η υπόθεση της πρώτης θέσης. Υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια, υπάρχει πάντα και η Σλόβαν μια ομάδα που έχει εμπειρία και οργάνωση και θα αντιμετωπίσει και εμάς και την Κοπεγχάγη. Είναι στόχος η πρώτη θέση γιατί θα βρεθούμε στους 16 και με μια καλή κλήρωση μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο».

Για το πόσο κοστίζουν τα πολλά αμυντικά λάθη και τα δώρα των παικτών του ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του:

«Μιλάμε για πραγματικά δώρα στους αντιπάλους μας. Επιμένω σ’ αυτό που είπα, μιας και αν δείτε τα γκολ, είναι καταστάσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει πολύ εύκολα. Αρχίζοντας από το πρώτο ματς με την Μποέμιανς στο Δουβλίνο, συνεχίζοντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς με το Βόλο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Απόλλωνα έχουμε δεχθεί τέτοια γκολ που σίγουρα θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει. Έχουμε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και μια κατάσταση προσαρμογής για τους όλους τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Παλεύοντας και παίρνοντας τα αποτελέσματα και τις νίκες στις διοργανώσεις. Θα περάσουμε μια περίοδο όπου ο τερματοφύλακας θα είναι καλός, τα σουτ των αντιπάλων θα πηγαίνουν έξω, αλλά τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να υποφέρουμε με αυτή την συνθήκη που έχει διαμορφωθεί».

Για το αν μπορεί η ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου δεν έχει καταφέρει να πάρει στη σειρά θετικά αποτελέσματα:

«Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ομάδες που έχουν προβλήματα μεταξύ των αγώνων στο πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολη αυτή η μετάβαση από ματς σε ματς. Τα ταξίδια επηρεάζουν αρκετά κάθε ομάδα, υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση, που φέρουν και πολλούς τραυματισμούς. Το σημαντικό είναι να βρεις τις προτεραιότητες και να συνεχίσεις να έχεις στόχους σε όλες τις διοργανώσεις και όχι να της παρατήσεις, εμείς πάντως θέλουμε να είμαστε και στις δύο διοργανώσεις»

Για την απουσία του Ντάγκλας Αουγκούστο μετά τον τραυματισμό του:

«Σίγουρα θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια, δεν ξέρω αν είναι έτοιμος καν για το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή των αγώνων λόγω των εθνικών ομάδων. Ο Ντάγκλας προερχόταν από ένα σοβαρό τραυματισμό τον Αύγουστο και πιθανόν να μην του επέτρεψε να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για το αν νιώθει ότι η ομάδα πρέπει να αντέξει μέχρι τον Ιανουάριο όταν και θα μπορεί να βρει λύσεις μέσω των μεταγραφών:

«Γιατί μέχρι τον Ιανουάριο; Γιατί μιλάτε για τις μεταγραφές και μόνο αυτό; Ακόμη και αν υπάρχουν μεταγραφές, δε θα αλλάξει κάτι, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε ένα βαρύ πρόγραμμα. Αν με ρωτάτε, προσωπικά, θέλω και εύχομαι να έχουμε αγώνες κάθε τρεις μέρες μέχρι τον Μάιο και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε στο να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι».

Για τις πιθανές ανανεώσεις των Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα:

«O Τσιγγάρας μου αρέσει ως παίκτης, τον εκτιμώ πολύ, αλλά δυστυχώς παίζει σε μια θέση όπου έχουμε αρκετούς παίκτες. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, προς το παρόν δεν έχει πάρει λεπτά, είναι δική μου απόφαση, γιατί προσπαθούμε να διατηρήσουμε μία ισορροπία που έχει να κάνει με το rotation πέντε ποδοσφαιριστών και την ταυτότητα της ομάδας. Πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη. Αν μπορούσα και είχα το δικαίωμα, θα υπέγραφα ο ίδιος την ανανέωση του. Για τον Μιχαηλίδη δεν υπάρχει κάτι να πω. Παίζει ως βασικός, είναι κομμάτι της ομάδας και αυτό τα λέει όλα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις