Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λαμία LIVE για τη 4η αγωνιστική της Super League 1

ΠΑΟΚ – Λαμία LIVE για τη 4η αγωνιστική της Super League 1
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Λαμία, στο τελευταίο παιχνίδι για τη 4η αγωνιστική της Super League 1, με τον δικέφαλο του Βορρά να θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Λαμία ρίχνει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλει να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού απέναντι στο Βόλο και να σκαρφαλώσει μόνη πρώτη στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Στο άλλο στρατόπεδο η Λαμία δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και θα ψάξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια ομολογουμένως δύσκολη αποστολή.

Παρακολουθείστε το live της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο απέναντι στην Λαμία σε δέκα αναμετρήσεις που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα της Super League οι δύο ομάδες, ανεξάρτητα έδρας.

Οι δέκα νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης μάλιστα έχουν γίνει χωρίς να δεχθεί γκολ από την Λαμία, η οποία σκόραρε για πρώτη φορά μόλις την περσινή σεζόν στο γήπεδο της Τούμπας και την ήττα της με 2-1 εκεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα του για το πρωτάθλημα και αναζητά την τρίτη διαδοχική, κάτι που έχει να κάνει από το 2018-19 όταν και κατέκτησε τον τίτλο.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2017-18, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 στις 15 Οκτωβρίου 2017 με τα γκολ των Λέοβατς, Πέλκα και τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δύο φορές.

Ακολούθησαν ακόμη τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα, με 3-0 το 2018-19, με 3-0 το 2019-20 και 4-0 το 2020-21. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Αραμπούλι σημείωσε το πρώτο γκολ σε επίπεδο Super League για την Λαμία, η οποία μάλιστα προηγήθηκε με 1-0 στο 7ο λεπτό και ο ΠΑΟΚ επανήλθε με τα γκολ των Λύρατζη (18’) και Κούρτιτς (64’).

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 28 Ιουνίου 1972 και μάλιστα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε μονό παιχνιδι, με την Λαμία να είναι η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού. Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν μονό και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Κούδα και Αποστολίδη.

Το 1984-85 βρέθηκαν πάλι για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 6-0 στο πρώτο ματς της Τούμπας και στην ρεβάνς να φτάνει στη νίκη με 9-1 μέσα στην Λαμία.

5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

0 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

0 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ:16-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις