Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λαμία: Ουσία και θέαμα από τους «ασπρόμαυρους» στην Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ – Λαμία: Ουσία και θέαμα από τους «ασπρόμαυρους» στην Τούμπα (video)
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Λαμία, την οποία νίκησε με 4-0 στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Superleague και προσπέρασε την ΑΕΚ, ανεβαίνοντας πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ του Ραχμάν Μπάμπα στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, άνοιξε το δρόμο της νίκης για τον «δικέφαλο του Βορρά», σε ένα ματς που δεν απειλήθηκε σε καμία φάση επί 90 λεπτά. Το «ξέσπασμα» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με δύο γρήγορα γκολ από Τζόλη (48′) και Ουάρντα (52′) απλοποίησε την κατάσταση για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ζϊβκοβιτς να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 66′ και να δίνει μία σημαντική νίκη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ ήθελε να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη, αφού πίεζε στα 3/4 του γηπέδου τη Λαμία, η οποία αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Μεγάλες ευκαιρίες ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να μην είχε, αλλά στριφογυρνούσε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και τελικά το… μοιραίο ήρθε στο 18′ με τον Ραχμάν Μπάμπα που έκανε ντεμπούτο με τα «ασπρόμαυρα» να ανοίγει το σκορ μετά από όμορφη μπαλιά του Τζόλη.  Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν τη Λαμία, με τον Ροντρίγκο να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 31′, ενώ στο 41′ ο Κατσίκας είπε «όχι» σε μεγάλη φάση με τον Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τέρμα τα «γκάζια» στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας πολύ νωρίς δύο γρήγορα γκολ, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Οι Τζόλης και Ουάρντα, με κοντινές προσπάθειες, στο 48′ και 52′ αντίστοιχα, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Έλληνα άσος ωστόσο να τραυματίζεται στη φάση που σκόραρε και να αποχωρεί από το ματς στο 54′.

 

Τη θέση του πήρε ο Λάμπρου ο οποίος στο 56′ παραλίγο να χριστεί σκόρερ αλλά νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κατσίκα, ενώ στο 64′ λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Λαμίας με δυνατό σουτ. Ο ίδιος παίκτης δεν λάθεψε όμως στο 66′ «κεραυνοβολώντας» τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 4-0.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές. Στο 85′ ο Καγκάβα έκλεψε ιδανικά την μπάλα και συνεργάστηκε με τον Σφιντέρσκι, αλλά ο τελικός αποδέκτης της ,Λάμπρου, έχασε μοναδική ευκαιρία για το 5ο γκολ, όπως εξάλλου και και ο Πολωνός στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+3′) με τον Κατσίκα να τον σταματά ξανά.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και περιμένει βαθμολογική απώλεια του Άρη, ώστε να μείνει μόνος εκεί, ενώ στον αντίποδα η Λαμία είδε το εξαιρετικό της αήττητο στα τελευταία 6 ματς να διακόπτεται.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (73′ Λύρατζης), Τσιγγάρας, Σβαμπ (73′ Νινούα), Ουάρντα (62′ Καγκάβα), Τζόλης (55′ Λάμπρου), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ (61΄ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Κατσίκας, Τζέιμς (52′ Σαραμαντάς), Βύντρα, Βλάχος, Ασίγκμπα, Μπιάρνασον, Μπουλούλης (59′ Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης, Πίτι (74′ Νικολόπουλος), Γκαζαριάν (74′ Χατζηστραβός), Μπα (46′ Βλαχομήτρος)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις