Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Ανεβαίνει! “Σβηστή” τριάρα στην Τούμπα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Χαλαρό “τρίποντο”. Χωρίς να βρει μεγάλη αντίσταση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Λεβαδειακού μέσα στην Τούμπα με 3-0, προσπέρασε την ΑΕΚ στη βαθμολογία, μένοντας στο -2 από τον 5ο ΠΑΣ και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Δυο γκολ από τον Περέιρα, που μπήκε σαν αλλαγή. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου οι Βοιωτοί, που παρέμειναν με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή μακριά απ’ το “σπίτι” τους.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Περέιρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Super League. Ο άσος του “Δικεφάλου του Βορρά” μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή και σημείωσε δύο τέρματα, “χαρίζοντας” τη νίκη στους Θεσσαλονικείς. Πλέον, η ομάδα του Ίβιτς βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και με παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα αντιμετώπισε αυτή που έχει δεχθεί τις λιγότερες! Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς προσπαθώντας να πιάσει τον γρήγορο ρυθμό που έχει συνήθως μέσα στην Τούμπα, χωρίς να τα καταφέρει. Ο Λεβαδειακός τον περιόρισε έξω απ’ την μεγάλη του περιοχή, έχοντας διπλή ζώνη άμυνας (χωρίς να αφήσει διαδρόμους στους αντίπαλους επιθετικούς) και πλησιάζοντας… δειλά την εστία του Γλύκου.

Το ματς πήρε έναν καλύτερο ρυθμό μετά το 10λεπτο, με τους γηπεδούχους να κάνουν τις επιθέσεις τους από τις πτέρυγες και να έχουν αρκετά άστοχα σουτ. Ο… κλοιός για τους Βοιωτούς έκλεινε σιγά σιγά και το 1-0 ήρθε στο 20′. Η καταπληκτική μπαλιά του Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μάτος μέσα στην περιοχή, που στόπαρε με το στήθος και “εκτέλεσε” με τη μία, στέλνοντας με υπέροχο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια ήταν… άνετη για τους Θεσσαλονικείς. Η αμυντική τετράδα των Βοιωτών δέχθηκε από μια κάρτα και στο 42′ ο Μεντί είδε -σωστά- δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους για το υπόλοιπο του παιχνιδιού με δέκα παίκτες. 

Έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα και με τους Τσίμιροτ, Κάνιας και Μπίσεσβαρ σε.. κέφια, ο ΠΑΟΚ έκλεισε στα καρέ του τον Λεβαδειακό, πιέζοντας για ένα ακόμα γκολ, με το οποίο θα “κλείδωνε” τη νίκη. Ο Ίβιτς πέρασε στο 67′ τον Περέιρα και τον δικαίωσε. Τρία λεπτά μετά την είσοδο του και μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ έκανε το 2-0, ενώ στο 76′ βρήκε και πάλι δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (72′ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57΄Περέϊρα), Αθανασιάδης (77′ Mυστακίδης).

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μιλιάζες (64′ Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (76′ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου (68′ Γιουσούφ), Καλτσάς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε